kulcsár edina
Fantasztikus palacsinta tésztát készíthetsz, mutatunk három ötletet, ami nagy segítséged lesz. Válaszd ki a neked legmegfelelőbbet, de kombinálhatod is őket.
A palacsintát szinte mindenki szereti, édes és sós töltelékekkel is lehet ízesíteni. Elkészíteni viszont már nem minkendkinek sikerül, előrodtul, hogy lelaragad, elszakad a tészája. Ha isteni desszertet szeretnél készíteni a vendégeknek, akkor érdemes bevetni három trükk közül valamelyiket.
1. Édes palacsinta készítésekor tegyél a megszokott tésztába kevés olajat, vaníliás cukrot és pudingport. Nem csak sokkal finomabb lesz, de tuti nem szakad szét a tészta.
2. A palacsinta tésztájába keverj bele 2-3 ek olajat. Sütésnél az első alá is önts egy keveset, a további palacsinták sütésénél, már az is elég ha éppen csak megkened a sütőt. Rá fogsz érezni, és a tökéletes tésztát fel is dobhatod, könnyen meg tudod fordítani.
3. A tésztát úgy keverd ki, hogy ne csak tejjel hanem fele-fele arányban szódával, vagy szénsavas ásványvízzel hígítsd fel. Így egészen biztos nem ragad le sütéskor, és vékonyabb is lesz. Tejérzékenyek a tejet teljesen el is hagyhatják.
+ 1 tipp:
Mielőtt kisütöd a tésztát , pihentesd a hűtőben 30 percig.
Így készítsd el:
Jó étvágyat!