
Ettől a rafinált trükktől lesz isteni a palacsinta
Fantasztikus palacsinta tésztát készíthetsz, mutatunk három ötletet, ami nagy segítséged lesz. Válaszd ki a neked legmegfelelőbbet, de kombinálhatod is őket.
A palacsintát szinte mindenki szereti, édes és sós töltelékekkel is lehet ízesíteni. Elkészíteni viszont már nem minkendkinek sikerül, előrodtul, hogy lelaragad, elszakad a tészája. Ha isteni desszertet szeretnél készíteni a vendégeknek, akkor érdemes bevetni három trükk közül valamelyiket.

1. Édes palacsinta készítésekor tegyél a megszokott tésztába kevés olajat, vaníliás cukrot és pudingport. Nem csak sokkal finomabb lesz, de tuti nem szakad szét a tészta.
2. A palacsinta tésztájába keverj bele 2-3 ek olajat. Sütésnél az első alá is önts egy keveset, a további palacsinták sütésénél, már az is elég ha éppen csak megkened a sütőt. Rá fogsz érezni, és a tökéletes tésztát fel is dobhatod, könnyen meg tudod fordítani.
3. A tésztát úgy keverd ki, hogy ne csak tejjel hanem fele-fele arányban szódával, vagy szénsavas ásványvízzel hígítsd fel. Így egészen biztos nem ragad le sütéskor, és vékonyabb is lesz. Tejérzékenyek a tejet teljesen el is hagyhatják.
+ 1 tipp:
Mielőtt kisütöd a tésztát , pihentesd a hűtőben 30 percig.
Vaníliás palacsinta tészta

Hozzávalók:
- 2 db tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- 20 g vaníliás pudingpor
- 1 csipet só
- 3 dl tej
- 20 dkg liszt
- 3 tk olaj olaj
- 2 dl szóda
- sütéshez olaj
Így készítsd el:
- A tojást a cukorral, a pudingporral és a sóval keverd habosra, keverd hozzá a tejet is.
- Apránként adagold hozzá a lisztet, és keverd szép simára a tésztát. Öntsd hozzá az olajat és a szódát is és keverd el teljesen.
- Forrósítsd fel a palacsintasütőt, ecsettel olajozd meg, és amikor forró, terítheted is bele a tésztát.
- Ízlés szerint pudinggal, lekvárral Nutellával, friss gyümölccsel, kakaóval töltsd meg.
Jó étvágyat!






