FAZÉK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.05.05.

3 isteni sütemény, amit anyák napjára könnyen elkészíthetsz

Sütemény nélkül nem telhet el az anyák napja! Készíts édesanyádnak valami finomságot! Hoztunk neked három szuper jó receptet.

Május első vasárnapjára mindenki készül, ezért hoztunk három egyszerű receptet, hogy le ne maradjon a finom sütemény sem. Lepd meg vele az édesanyádat

1. Citromos tiramisu pohárkrém

Limoncello,Tiramisu,Garnished,With,Lemon,Wedges,And,Fresh,Mint,Leaves,
Fotó: Micaela Fiorellini

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 4 db citrom
  • 20 dkg Mascarpone
  • 10 dkg tejszín
  • 1 ek limoncello
  • 12 db babapiskóta

Így készítsd el:

  1. A pohárkrémhez válaszd szét a tojásokat. A sárgákat a cukor felével verd fel habosra. A fehérjéket pedig verd kemény habbá.
  2. A citromok héját reszeld le, majd keverd hozzá a mascarponéhoz. Óvatosan forgasd bele a krémbe a kikevert tojássárgákat, majd a fehérjehabot is. 
  3. A tejszínt verd kemény habbá és azt is forgasd bele a krémbe.
  4. Melegíts fel egy edényben 1 dl vizet, add hozzá a citromlevet a maradék cukrot és a limoncellot. 
  5. Törd ketté a babapiskótákat, és mártsd bele ebbe a szirupba, majd tedd a pohár aljára. Kanalazz rá egy réteg krémet, majd mehet rá megint a piskóta, és még egy rétegben  a citromos krém. Fontos,hogy a rétegezést krémmel zárd, tehát a torta tetejére mindenképp maradjon. Készen is van a tiramisu, hacsak egy kis tejszínhabot nem szeretnél a tetejére. 

Jó étvágyat!

2. Epres kevert süti

Fotó: Ripost / Ripost

Hozzávalók:

  • 3 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 dl tej
  • 1,5 dl étoljaj
  • 1 cs. sütőpor
  • 30 dkg liszt
  • 20 db eper

Így készítsd el:

  1. Keverd el a tojást a cukorral, a vaníliás cukorral, és öntsd hozzá a tejet, olajat. Majd forgasd hozzá a sütőporral összekevert lisztet.
  2. Dolgozd csomómentesre a tésztát. Öntsd bele a sütőpapírral bélelt tepsibe, és egyengesd el. Tetejére szórd rá az enyhén belisztezett, kockára vágott epret. 
  3. Melegítsd elő a sütőt 170 C-ra, és süsd készre 25 perc alatt a sütit. Közben tűpróbával teszteld, hogy a közepe is átsült-e rendesen. Ha esetleg még kicsit ragacsos, akkor süsd tovább.
  4. Várd meg, amíg a süti kihűl, utána fel is szeletelheted. 

Jó étvágyat!

3. Epres csokicsoda

Slices,Of,No,Bake,Chocolate,Cake,Tart,With,Chocolate,Ganache,
Fotó: from my point of view / Shutterstock

Hozzávalók:

  • 330 g Oreo
  • 110 g vaj
  • 200 g tejcsoki
  • 100 g keserűcsoki 70%-os
  • 200 ml tejszín
  • ( 12x36 cm sütőforma )

Díszítésnek:

  • 300 g friss eper
  • apró darabokban dió , vagy pisztácia, esetleg mandula
  • áfonya

Így készítsd el:

  1. Tedd az oreót a robotgép táljába, és addig daráld, amíg morzsás nem lesz. Add hozzá a felolvasztott vajat és keverd össze addig, amíg össze  nem áll az alaptészta.
  2. A tortaforma aljába oszd el egyenletesen és nyomkodd szét kanállal és az ujjaiddal a süteményalapot. Tedd be a hűtőszekrénybe néhány percre.
  3. Közben készítsd el a krémet. A tejszínt közepes lángon néhány perc alatt melegítsd fel, de ne engedd felforrni. Húzd le a tűzről és öntsd rá a felaprított csokoládéra. Hagyd állni 1- 2 percig. Keverd csomómentesre a csokikrémet. Majd vedd ki a hűtőből az oreo alapot és öntsd rá a krémet.
  4. Jöhet a díszítés! Tegyél epret és apró magvakat, esetleg áfonyát a tetejére. Végül rakd be a sütit a hűtőbe minimum 2 órára, de akár egész éjszakára is ott hagyhatod.

Tálalás előtt szeleteld fel. Isteni finom lesz!

Jó étvágyat!

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek