Sütemény nélkül nem telhet el az anyák napja! Készíts édesanyádnak valami finomságot! Hoztunk neked három szuper jó receptet.
Május első vasárnapjára mindenki készül, ezért hoztunk három egyszerű receptet, hogy le ne maradjon a finom sütemény sem. Lepd meg vele az édesanyádat!
1. Citromos tiramisu pohárkrém
Fotó: Micaela Fiorellini
Hozzávalók:
4 db tojás
10 dkg cukor
4 db citrom
20 dkg Mascarpone
10 dkg tejszín
1 ek limoncello
12 db babapiskóta
Így készítsd el:
A pohárkrémhez válaszd szét a tojásokat. A sárgákat a cukor felével verd fel habosra. A fehérjéket pedig verd kemény habbá.
A citromok héját reszeld le, majd keverd hozzá a mascarponéhoz. Óvatosan forgasd bele a krémbe a kikevert tojássárgákat, majd a fehérjehabot is.
A tejszínt verd kemény habbá és azt is forgasd bele a krémbe.
Melegíts fel egy edényben 1 dl vizet, add hozzá a citromlevet a maradék cukrot és a limoncellot.
Törd ketté a babapiskótákat, és mártsd bele ebbe a szirupba, majd tedd a pohár aljára. Kanalazz rá egy réteg krémet, majd mehet rá megint a piskóta, és még egy rétegben a citromos krém. Fontos,hogy a rétegezést krémmel zárd, tehát a torta tetejére mindenképp maradjon. Készen is van a tiramisu, hacsak egy kis tejszínhabot nem szeretnél a tetejére.
Jó étvágyat!
2. Epres kevert süti
Fotó: Ripost / Ripost
Hozzávalók:
3 db tojás
15 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
1 dl tej
1,5 dl étoljaj
1 cs. sütőpor
30 dkg liszt
20 db eper
Így készítsd el:
Keverd el a tojást a cukorral, a vaníliás cukorral, és öntsd hozzá a tejet, olajat. Majd forgasd hozzá a sütőporral összekevert lisztet.
Dolgozd csomómentesre a tésztát. Öntsd bele a sütőpapírral bélelt tepsibe, és egyengesd el. Tetejére szórd rá az enyhén belisztezett, kockára vágott epret.
Melegítsd elő a sütőt 170 C-ra, és süsd készre 25 perc alatt a sütit. Közben tűpróbával teszteld, hogy a közepe is átsült-e rendesen. Ha esetleg még kicsit ragacsos, akkor süsd tovább.
Várd meg, amíg a süti kihűl, utána fel is szeletelheted.
Jó étvágyat!
3. Epres csokicsoda
Fotó: from my point of view / Shutterstock
Hozzávalók:
330 g Oreo
110 g vaj
200 g tejcsoki
100 g keserűcsoki 70%-os
200 ml tejszín
( 12x36 cm sütőforma )
Díszítésnek:
300 g friss eper
apró darabokban dió , vagy pisztácia, esetleg mandula
áfonya
Így készítsd el:
Tedd az oreót a robotgép táljába, és addig daráld, amíg morzsás nem lesz. Add hozzá a felolvasztott vajat és keverd össze addig, amíg össze nem áll az alaptészta.
A tortaforma aljába oszd el egyenletesen és nyomkodd szét kanállal és az ujjaiddal a süteményalapot. Tedd be a hűtőszekrénybe néhány percre.
Közben készítsd el a krémet. A tejszínt közepes lángon néhány perc alatt melegítsd fel, de ne engedd felforrni. Húzd le a tűzről és öntsd rá a felaprított csokoládéra. Hagyd állni 1- 2 percig. Keverd csomómentesre a csokikrémet. Majd vedd ki a hűtőből az oreo alapot és öntsd rá a krémet.
Jöhet a díszítés! Tegyél epret és apró magvakat, esetleg áfonyát a tetejére. Végül rakd be a sütit a hűtőbe minimum 2 órára, de akár egész éjszakára is ott hagyhatod.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.