Május első vasárnapjára mindenki készül, ezért hoztunk három egyszerű receptet, hogy le ne maradjon a finom sütemény sem. Lepd meg vele az édesanyádat!
1. Citromos tiramisu pohárkrém
Hozzávalók:
4 db tojás
10 dkg cukor
4 db citrom
20 dkg Mascarpone
10 dkg tejszín
1 ek limoncello
12 db babapiskóta
Így készítsd el:
A pohárkrémhez válaszd szét a tojásokat. A sárgákat a cukor felével verd fel habosra. A fehérjéket pedig verd kemény habbá.
A citromok héját reszeld le, majd keverd hozzá a mascarponéhoz. Óvatosan forgasd bele a krémbe a kikevert tojássárgákat, majd a fehérjehabot is.
A tejszínt verd kemény habbá és azt is forgasd bele a krémbe.
Melegíts fel egy edényben 1 dl vizet, add hozzá a citromlevet a maradék cukrot és a limoncellot.
Törd ketté a babapiskótákat, és mártsd bele ebbe a szirupba, majd tedd a pohár aljára. Kanalazz rá egy réteg krémet, majd mehet rá megint a piskóta, és még egy rétegben a citromos krém. Fontos,hogy a rétegezést krémmel zárd, tehát a torta tetejére mindenképp maradjon. Készen is van a tiramisu, hacsak egy kis tejszínhabot nem szeretnél a tetejére.
Jó étvágyat!
2. Epres kevert süti
Hozzávalók:
3 db tojás
15 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
1 dl tej
1,5 dl étoljaj
1 cs. sütőpor
30 dkg liszt
20 db eper
Így készítsd el:
Keverd el a tojást a cukorral, a vaníliás cukorral, és öntsd hozzá a tejet, olajat. Majd forgasd hozzá a sütőporral összekevert lisztet.
Dolgozd csomómentesre a tésztát. Öntsd bele a sütőpapírral bélelt tepsibe, és egyengesd el. Tetejére szórd rá az enyhén belisztezett, kockára vágott epret.
Melegítsd elő a sütőt 170 C-ra, és süsd készre 25 perc alatt a sütit. Közben tűpróbával teszteld, hogy a közepe is átsült-e rendesen. Ha esetleg még kicsit ragacsos, akkor süsd tovább.
Várd meg, amíg a süti kihűl, utána fel is szeletelheted.
Jó étvágyat!
3. Epres csokicsoda
Hozzávalók:
330 g Oreo
110 g vaj
200 g tejcsoki
100 g keserűcsoki 70%-os
200 ml tejszín
( 12x36 cm sütőforma )
Díszítésnek:
300 g friss eper
apró darabokban dió , vagy pisztácia, esetleg mandula
áfonya
Így készítsd el:
Tedd az oreót a robotgép táljába, és addig daráld, amíg morzsás nem lesz. Add hozzá a felolvasztott vajat és keverd össze addig, amíg össze nem áll az alaptészta.
A tortaforma aljába oszd el egyenletesen és nyomkodd szét kanállal és az ujjaiddal a süteményalapot. Tedd be a hűtőszekrénybe néhány percre.
Közben készítsd el a krémet. A tejszínt közepes lángon néhány perc alatt melegítsd fel, de ne engedd felforrni. Húzd le a tűzről és öntsd rá a felaprított csokoládéra. Hagyd állni 1- 2 percig. Keverd csomómentesre a csokikrémet. Majd vedd ki a hűtőből az oreo alapot és öntsd rá a krémet.
Jöhet a díszítés! Tegyél epret és apró magvakat, esetleg áfonyát a tetejére. Végül rakd be a sütit a hűtőbe minimum 2 órára, de akár egész éjszakára is ott hagyhatod.