RETRO RÁDIÓ

Epres tiramisu a tavasz sztárja, ilyen finomat még nem ettél

Tiramisu.,Traditional,Italian,Dessert,With,Strawberry,And,Mascarpone.,Closeup.
Létrehozva2022. 03. 02. 13:20

Mi lehet annál finomabb, mint amikor a finom krémes tiramisut keresztezed a friss eperrel? Mennyei ízélmény és maximális élvezet!

Nagy szerencse, hogy a tiramisu elkészítése is roppant egyszerű, hiszen sem főzés, sem pedig sütést nem igényel, és egyszerűen beszerezhető hozzávalókból készül. Alapja a finom kávéval átitatott babapiskóta és az ízesített mascarpone krém, de ebben a változatban a kávét isteni eperpüré helyettesíti, és így is tökéletes lesz a végeredmény. Az idei tavasz sztárja minden kétséget kizáróan ez a desszert lesz!

Fotó: Shutterstock

Mutatjuk, hogy készül az isteni epres tiramisu!

Epres tiramisu hozzávalók:

  • 250 g mascarpone
  • 2 evőkanál cukor
  • 3 db tojás
  • kb. 70 dkg friss eper
  • 1 csomag babapiskóta
  • 1 kiskanál citromlé
  • egy kis kakaószórás a tetejére ízlés szerint

 

A tiramisu krém elkészítése:

Az epret alaposan mosd meg, itasd le róla a vizet, majd vágd darabokra. Rakd az epret egy edénybe, önts rá fél deci vizet és egy kiskanál citromlevet. Botmixer segítségével pürésítsd, majd forrald össze az eperpürét, hogy picit sűrűbb legyen.

A tojás sárgákat másfél evőkanál cukorral elektromos habverő segítségével keverd habosra. Add hozzá a mascarpone krémet és folytasd a keverést addig, amíg kemény, habos krémet nem kapsz.

Ezután a tojásfehérjékből és a maradék cukorból verj elektromos habverővel kemény habot, majd ezt óvatosan forgasd bele a mascarponés krémbe. Figyelj arra, hogy ne keverd sokáig, különben összeesik benne a hab.

Az epres tiramisu összeállítása:

Egy kisebb tál alját rakd ki babapiskótákkal, majd locsold meg a lehűtött eperpürével. Kend meg a tetejét a finom mascarponés krémmel, és helyezz rá néhány friss eperdarabot.

Ismételd meg a rétegezést: babapiskóta, eperpüré, mascarpone krém, majd friss eperdarabok a tetejére. Ízlés szerint kakaószórással díszítheted még a tiramisu legfelső rétegét. 

Az elkészített epres tiramisut rakd hűtőbe egy kis időre, tálaláskor friss mentával is díszítheted. Pohárkrémként is tökéletesen megállja a helyét.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

 

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.