kulcsár edina
Mi lehet annál finomabb, mint amikor a finom krémes tiramisut keresztezed a friss eperrel? Mennyei ízélmény és maximális élvezet!
Nagy szerencse, hogy a tiramisu elkészítése is roppant egyszerű, hiszen sem főzés, sem pedig sütést nem igényel, és egyszerűen beszerezhető hozzávalókból készül. Alapja a finom kávéval átitatott babapiskóta és az ízesített mascarpone krém, de ebben a változatban a kávét isteni eperpüré helyettesíti, és így is tökéletes lesz a végeredmény. Az idei tavasz sztárja minden kétséget kizáróan ez a desszert lesz!
Mutatjuk, hogy készül az isteni epres tiramisu!
Az epret alaposan mosd meg, itasd le róla a vizet, majd vágd darabokra. Rakd az epret egy edénybe, önts rá fél deci vizet és egy kiskanál citromlevet. Botmixer segítségével pürésítsd, majd forrald össze az eperpürét, hogy picit sűrűbb legyen.
A tojás sárgákat másfél evőkanál cukorral elektromos habverő segítségével keverd habosra. Add hozzá a mascarpone krémet és folytasd a keverést addig, amíg kemény, habos krémet nem kapsz.
Ezután a tojásfehérjékből és a maradék cukorból verj elektromos habverővel kemény habot, majd ezt óvatosan forgasd bele a mascarponés krémbe. Figyelj arra, hogy ne keverd sokáig, különben összeesik benne a hab.
Egy kisebb tál alját rakd ki babapiskótákkal, majd locsold meg a lehűtött eperpürével. Kend meg a tetejét a finom mascarponés krémmel, és helyezz rá néhány friss eperdarabot.
Ismételd meg a rétegezést: babapiskóta, eperpüré, mascarpone krém, majd friss eperdarabok a tetejére. Ízlés szerint kakaószórással díszítheted még a tiramisu legfelső rétegét.
Az elkészített epres tiramisut rakd hűtőbe egy kis időre, tálaláskor friss mentával is díszítheted. Pohárkrémként is tökéletesen megállja a helyét.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!