Magyar Péter trágár szavakkal gyalázta a gyermekotthon vezetőjét

POLITIK
Létrehozva: 2022.03.02.

Epres tiramisu a tavasz sztárja, ilyen finomat még nem ettél

Mi lehet annál finomabb, mint amikor a finom krémes tiramisut keresztezed a friss eperrel? Mennyei ízélmény és maximális élvezet!

Nagy szerencse, hogy a tiramisu elkészítése is roppant egyszerű, hiszen sem főzés, sem pedig sütést nem igényel, és egyszerűen beszerezhető hozzávalókból készül. Alapja a finom kávéval átitatott babapiskóta és az ízesített mascarpone krém, de ebben a változatban a kávét isteni eperpüré helyettesíti, és így is tökéletes lesz a végeredmény. Az idei tavasz sztárja minden kétséget kizáróan ez a desszert lesz!

Fotó: Shutterstock

Mutatjuk, hogy készül az isteni epres tiramisu!

Epres tiramisu hozzávalók:

  • 250 g mascarpone
  • 2 evőkanál cukor
  • 3 db tojás
  • kb. 70 dkg friss eper
  • 1 csomag babapiskóta
  • 1 kiskanál citromlé
  • egy kis kakaószórás a tetejére ízlés szerint

 

A tiramisu krém elkészítése:

Az epret alaposan mosd meg, itasd le róla a vizet, majd vágd darabokra. Rakd az epret egy edénybe, önts rá fél deci vizet és egy kiskanál citromlevet. Botmixer segítségével pürésítsd, majd forrald össze az eperpürét, hogy picit sűrűbb legyen.

A tojás sárgákat másfél evőkanál cukorral elektromos habverő segítségével keverd habosra. Add hozzá a mascarpone krémet és folytasd a keverést addig, amíg kemény, habos krémet nem kapsz.

Ezután a tojásfehérjékből és a maradék cukorból verj elektromos habverővel kemény habot, majd ezt óvatosan forgasd bele a mascarponés krémbe. Figyelj arra, hogy ne keverd sokáig, különben összeesik benne a hab.

Az epres tiramisu összeállítása:

Egy kisebb tál alját rakd ki babapiskótákkal, majd locsold meg a lehűtött eperpürével. Kend meg a tetejét a finom mascarponés krémmel, és helyezz rá néhány friss eperdarabot.

Ismételd meg a rétegezést: babapiskóta, eperpüré, mascarpone krém, majd friss eperdarabok a tetejére. Ízlés szerint kakaószórással díszítheted még a tiramisu legfelső rétegét. 

Az elkészített epres tiramisut rakd hűtőbe egy kis időre, tálaláskor friss mentával is díszítheted. Pohárkrémként is tökéletesen megállja a helyét.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek