1 éve

8 szuper ötlet, mivel köszöntsd fel hétvégén az édesanyád

A járvány miatt az elmúlt időszakban kevesebbet találkozhattunk szeretteinkkel, és még most sem árt az óvatosság. Idén, anyák napján köszöntsd fel rendhagyó módon az édesnyád.

Szerző Sors Edina

Anyák napja nagyon közel van márés úgy tűnik, idén végre együtt lehetsz édessanyáddal. Viszont most is fokozottan érdemes odafigyelni egymásra! Íme néhány ötletet, mivel köszöntd fel május első vasárnapján, anyák napján édesanyádat.

Anyák napja Fotó: Shutterstock

Ajándék, ami nagyon te vagy

Alkoss édesanyádnak valami olyan ajándékot, ami nagyon téged tükröz. Legyen az egy fényképekkel teli album, vagy egy csodálatos rajz, színezz mandalát, vagy éppen táncolj, énekelj, mondj egy verset. Merd bátran meglepni valami olyannal, amit előfordulhat, hogy nem is ismer belőled. Ajándékozd meg önmagaddal!

Kedves beszélgetés kettesben

A mai, rohanó világ egyik legértékesebb ajándéka, a minőségi idő. Tölts el egy pár órát édesanyáddal, és végre beszéljetek át olyan dolgokat is, amit esetleg eddig nem tettetek meg. Légy hálás mindazokért a dolgokért, amit adott neked. Köszönd meg, és dícsérd meg, ami jó benne. Engedd el a neheztelést, ha van benned, ígaz szívvel, szeretettel beszélgess vele. Add neki a figyelmedet, kérd meg meséljen magáról. Hiszen ezen a napon ő a legfontosabb!

Virág

Virágot mindenképpen vigyél magaddal. Ez nem is kétséges. Bármivel ajándékozod meg, akkor sem felejtsd el. De önmagában a virág is kifejezheti a szereteted. Így is szuper lesz ez a nap.

Saját készítésű családi ajándékkal

Anyák napja Fotó: Shutterstock

Készítsetek ajándékot a gyerekkkel, mindenki csinálhat külön-külön valami apróságot, vagy együtt a család. Édesanyád boldog lesz, ha előveszi, amikor nincs vele a család. Ha pedig még nincs saját családod, akkor természetesen te magad készíthetsz neki valamit, amit szeret. Legyen az egy torta, sütemény, vagy valami, amit kézzel készítesz. De vihetsz reggelit is neki az ágyba!

Ültessetek együtt virágokat

Nagyon kedves kezdeményezés, ha szép időben olyan virágot veszel, amit el lehet ültetni. Az öröm dupla lesz, hiszen együtt el is ültethetitek. Természetesen ez csak akkor működik, ha van kertje, vagy esetleg erkélye, ahová ezt megtehetitek.

Közös élmény

Ajándékozz neki egy közös élményt, gondold végig, minek is örülhetne, amit kettesben megvalósíthattok. Ha szeret kirándulni, akár ezt is megtehetitek ezen a szép napon, vagy egy cukrászdába is elviheted, ügyelve arra, hogy biztonságban legyen. Ha sokat volt bezárkózva egyedül, akkor még egy séta egy parkban is nagy ajándék lehet. Főleg, ha kettesben töltitek az időt, vagy ha esetleg az unokáival is lehet. De, ha van egy bakancslistás vágya az édesanyádnak, akár azzal is meglepheted.

Online tánc, mozgás

Ha kettesben töltöd édesanyáddal a vasárnap délutánt, vedd rá mozduljatok együtt egy kis zenére. Rengeteg jó online táncóra van, játékos, vidám időt tölthettek együtt. Legyen rendhagyó az idei anyák napja, és még hasznos is. Ne feledd, mozgás közben olyan hormonok szabadulnak fel, hogy örömmel teli lesz a napotok.

Online videóüzenet

Ha valamiért nem sikerül személyesen találkozni édesanyáddal, akkor válaszd a videóüzenetet. Mindenképpen köszöntsd fel! Mondd el, mennyire szereted!

Szerző Sors Edina

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!