Menczer Tamás: Az emberek azt várják a vezetőiktől, hogy védjék meg őket!

POLITIK
Létrehozva: 2020.11.26.

Ez a kávé lesz a karácsonyi szezon legnagyobb durranása, mindenki megőrül érte!

Karácsony környékén mindenkinek jár egy kis luxus. És bár most nem tudunk beülni egy kávézóba egy krémes, habos, fűszeres kávécsodára, otthon is elkészülhet ez a finomság. Mindenki rajongani fog érte!

Szerző Horváth Gabi

A kávé nem egyszerűen felfrissülés, sokkal inkább szertartás. Épp ezért a sima eszpresszó helyett néha érdemes kipróbálni valami újat – például ezeket a forró, téli kávékreációkat.

Krémes, fűszeres kávégrog

Fotó: Pixabay.com

Hozzávalók 3 személyre

  • 3 csésze kávé
  • Fél csésze habtejszín
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 1 teáskanál lágy vaj
  • Fél kávéskanál őrölt szegfűszeg
  • Fél kávéskanál őrölt szerecsendió
  • Fél kávéskanál őrölt fahéj
  • Így készítsd el:

  • Keverd össze a vajat, a cukrot és a fűszereket.
  • A kávét és a tejszínt forrósítsd fel együtt, majd keverd simára a vajas-cukros-fűszeres keverékkel.
  • Mézes-fahéjas karácsonyi kávé

    Fotó: Pixabay.com

    Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 csésze frissen lefőzött, erős kávé
  • Fél csésze zsíros tej
  • Negyed csésze méz
  • Késhegynyi őrölt fahéj
  • Egy csipetnyi őrölt szerecsendió
  • Pár csepp vaníliakivonat
  • Így készítsd el:

  • Egy kisebb edényben keverd össze a tejet és a kávét a mézzel, a fahéjjal és a szerecsendióval.
  • Forrósítsd fel, de ne forrald.
  • Vedd le a tűzről, keverd hozzá a vaníliakivonatot, és máris tálalhatod.
  • Feketeerdő-kávé

    Hozzávalók 4 személyre:

    Fotó: Pixabay.com

  • 4 csésze frissen főzött kávé
  • Két evőkanál csokoládészirup
  • Egy evőkanál cseresznye- vagy meggyszörp
  • A tetejére tejszínhab, csokoládészirup és meggybefőtt
  • Így készítsd el:

  • Keverd össze a forró kávét a csokoládésziruppal és a meggyszörppel.
  • Öntsd ki négy csészébe, és díszítsd tejszínhabbal, csokoládésziruppal és meggybefőttel.
  • Pikáns Unicumos kávé

    Fotó: Pixabay.com

    Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 csésze frissen főtt kávé
  • 2 cl Unicum Barista kávés keserűlikőr
  • 2 kocka étcsokoládé
  • A tetejére tejszínhab
  • Így készítsd el:

  • A forró kávét töltsd ki két csészébe, és tegyél bele egy-egy kocka csokit. Várd meg, amíg elolvad.
  • Keverd hozzá a kávéhoz a keserűlikőrt, és édesítsd ízlés szerint.
  • A tetejét díszítsd tejszínhabbal, és máris tálalhatod.
  • Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek