RETRO RÁDIÓ

Ez a kávé lesz a karácsonyi szezon legnagyobb durranása, mindenki megőrül érte!

Kávé 01
Horváth Gabi
Szerző
Horváth Gabi
Létrehozva2020. 11. 26. 18:30

Karácsony környékén mindenkinek jár egy kis luxus. És bár most nem tudunk beülni egy kávézóba egy krémes, habos, fűszeres kávécsodára, otthon is elkészülhet ez a finomság. Mindenki rajongani fog érte!

A kávé nem egyszerűen felfrissülés, sokkal inkább szertartás. Épp ezért a sima eszpresszó helyett néha érdemes kipróbálni valami újat – például ezeket a forró, téli kávékreációkat.

Krémes, fűszeres kávégrog

Fotó: Pixabay.com

Hozzávalók 3 személyre

  • 3 csésze kávé
  • Fél csésze habtejszín
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 1 teáskanál lágy vaj
  • Fél kávéskanál őrölt szegfűszeg
  • Fél kávéskanál őrölt szerecsendió
  • Fél kávéskanál őrölt fahéj
  • Így készítsd el:

  • Keverd össze a vajat, a cukrot és a fűszereket.
  • A kávét és a tejszínt forrósítsd fel együtt, majd keverd simára a vajas-cukros-fűszeres keverékkel.
  • Mézes-fahéjas karácsonyi kávé

    Fotó: Pixabay.com

    Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 csésze frissen lefőzött, erős kávé
  • Fél csésze zsíros tej
  • Negyed csésze méz
  • Késhegynyi őrölt fahéj
  • Egy csipetnyi őrölt szerecsendió
  • Pár csepp vaníliakivonat
  • Így készítsd el:

  • Egy kisebb edényben keverd össze a tejet és a kávét a mézzel, a fahéjjal és a szerecsendióval.
  • Forrósítsd fel, de ne forrald.
  • Vedd le a tűzről, keverd hozzá a vaníliakivonatot, és máris tálalhatod.
  • Feketeerdő-kávé

    Hozzávalók 4 személyre:

    Fotó: Pixabay.com

  • 4 csésze frissen főzött kávé
  • Két evőkanál csokoládészirup
  • Egy evőkanál cseresznye- vagy meggyszörp
  • A tetejére tejszínhab, csokoládészirup és meggybefőtt
  • Így készítsd el:

  • Keverd össze a forró kávét a csokoládésziruppal és a meggyszörppel.
  • Öntsd ki négy csészébe, és díszítsd tejszínhabbal, csokoládésziruppal és meggybefőttel.
  • Pikáns Unicumos kávé

    Fotó: Pixabay.com

    Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 csésze frissen főtt kávé
  • 2 cl Unicum Barista kávés keserűlikőr
  • 2 kocka étcsokoládé
  • A tetejére tejszínhab
  • Így készítsd el:

  • A forró kávét töltsd ki két csészébe, és tegyél bele egy-egy kocka csokit. Várd meg, amíg elolvad.
  • Keverd hozzá a kávéhoz a keserűlikőrt, és édesítsd ízlés szerint.
  • A tetejét díszítsd tejszínhabbal, és máris tálalhatod.
  • Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.