FAZÉK

Próbáltad már a sütőzacskót? Igazi csodafegyver a konyhában

Ne dolgozz órá­kig a kony­há­ban! Tedd a húst sü­tő­zacs­kó­ba, így süsd meg. Gyor­s és szu­per egész­sé­ge­s megoldás! Az ered­mény pedig fan­tasz­ti­kus ízek! Mu­tat­juk a leg­jobb öt­le­te­ket.
  • Szerző: Ripost

A sütőzacskó igazi jolly joker a konyhádban! Nincs semmi macera, egyszerűen csak beledobálod a hozzávalókat, és a végeredmény:

fantasztikus ízharmónia, omlós, szaftos falatok!

A zacskóban nem szárad ki a hús, jóval egészségesebben, akár zsiradék nélkül főzhetsz, és még a tepsi  mosogatását is megspórolód utána!

Mutatjuk a legjobb recepteket:

Egyben sült csirke zöldségkörettel

 

 

 

 

Így készül

 

  1. Önts egy kanál sót a zacskóba, majd tedd hozzá az apróra vágott zöldséget.
  2. Töröld szárazra a húst, majd kend meg vékonyan olajjal. Szórd meg kívül-belül szárnyasfűszer-keverékkel.
  3. Tedd a zöldségágyra, majd kötözd össze a zacskó száját.
  4. Szurkáld meg egy pár helyen, majd süsd készre!

Omlós marhasült

Sütőzacskóban gyorsabban elkészül a marhahús, ráadásul garantáltan omlósan kerül a tányérra!

Hozzávalók:

  • 1 kg marhahús
  • 5 kanál mustár
  • 1 evőkanál méz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor friss rozmaring (vagy 1 evőkanál őrölt) 
  • sárgarépa, krumpli, vagy egyéb ízlés szerinti zöldség
  • olaj
  • só, bors

Így készítsd:

  1. Keverd össze a fűszereket a mézzel, mustárral, és tedd a zacskóba.
  2. Rakd a húst  a sütőzacskóba és forgasd meg a pácban.
  3. A megtisztított zöldséget keverd össze egy kis olajjal, sóval, majd tedd a hús mellé.
  4. Kösd össze a zacskó száját és szurkáld meg a tetejét néhányszor.
  5. Légkeveréses sütőben 180 fokon süsd 1 órát, majd nyisd meg a sütőzacskó tetejét, és süsd még 15 percet. (Hagyományos sütőben a hőfok és a sütési idő kicsivel több!
  6. Vedd ki a húst, takard le, pihentesd 10 percet, addig a zöldséget hagyd még ropogósra sülni.

Sült krumpli 

Fantasztikusan finom sült krumplit készíthetsz teljesen zsiradék- mentesen! Gyorsabban elkészül, mint a hagyományos változat.

Így készítsd:

  1. Vágd össze a krumplit.
  2. Fűszerezd meg ízlésed szerint. Itt remek fűszersóötleteket találsz!
  3. Tedd a sütőzacskóba és süsd készre!
  4. A végén vágd fel a zacskót és pirítsd meg a hasábok tetejét!

Ezekre figyelj!

  • Ne pakold tele,sütés közben a gőznek is kell hely, inkább használj 2 sütőzacskót!
  • Az utolsó 10 percben érdemes megnyitnod a zacskót és megpirítani az ételt. Közben folyamatosan locsold a szafttal, nehogy kiszáradjon!
  • Sütés előtt szurkáld meg a zacskót, hogy a gőz könnyen távozhasson.
  • Sütőzacskóban teljesen zsiradékmentesen süthetsz, de persze nyugodtan tehetsz a hús mellé kevés olajat, vagy akár szalonnátis! Isteni ízeket kapsz!
  • A legtöbb sütőzacskóban max. 200 fokig süthetsz!