POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.05.01.

Minden eddiginél sikeresebb volt az idei CPAC-Hungary

Így értékelt az Alapjogokért Központ.

Minden eddiginél sikeresebb CPAC Hungaryt zárt az Alapjogokért Központ: a harmadik konzervatív dzsemborin létrejött a békepárti, antiglobalista erők koalíciója, így a választásoknak már erőit egyesítve veselkedik neki a nemzetközi jobboldal Európától Amerikáig – írta az Alapjogokért Központ záróközleményében.

Kiemelték: az idei CPAC Hungaryn minden korábbi számot felülmúlva háromezren vettek részt. A rendezvényre csaknem ötszáz külföldi vendég látogatott el, hat kontinensről. Nyolcvan felszólaló osztotta meg gondolatait, köztük két hivatalban lévő miniszterelnök, Orbán Viktor és Irakli Kobakhidze, valamint három egykori kormányfő, Tony Abbott, Mateusz Morawiecki és Janez Jansa. Beszélt továbbá hét miniszter – öt magyar és két izraeli -, tíz pártelnök – köztük Santiago Abascal, Geert Wilders, valamint Tom Van Grieken -, három amerikai kongresszusi képviselő – Andy Harris, Paul Gosar, Keith Self -, továbbá hét magas rangú lengyel politikai vezető.

Videóüzenetekben sem volt hiány: Donald Trump, az Egyesült Államok 45. elnöke és André Ventura, a portugál Chega! párt alapítója is biztatta a magyar hallgatóságot, hogy tartson ki küzdelmei mellett.

„A valódi médiát, a real news media hálózatát 13 ország 36 sajtóterméke, 140 sajtómunkatárssal képviselte” – írták.

Ezenfelül ötven kiállító partner látogatott el a rendezvényre, köztük amerikai és közép-európai, bolgár, cseh, szlovák, olasz, lengyel think tankek és agytrösztök – tették hozzá.

A közleményben idézték Szánthó Miklóst, az Alapjogokért Központ főigazgatóját, aki szerint a CPAC Hungary óriási sikere a teljes magyar jobboldal érdeme, mert ezzel is bizonyítja Magyarország, hogy nem csupán egyik résztvevője, hanem a motorja a békepárti, antiglobalista erők összefogásának. A konferencia két napját úgy összegezte, hogy a bolsevikokból bolsewoke-ok lettek.

„Innen üzenjük a frusztrált globális baloldali sajtónak: a woke-show hamarosan véget ér”

– nyilatkozta az Alapjogokért Központ főigazgatója.

„Nekünk saját magunknak, az Istenünknek, a családunknak, a hazánknak kell megfelelnünk, nem a liberálisoknak. Ezt a hibát nem szabad elkövetni, a CPAC Hungary példa arra, hogy ne játsszunk a progresszív globalisták játékszabályai szerint” – idézték a közleményben Szánthó Miklóst.

Ha az Egyesült Államok szenátora leszek, Donald Trump pedig visszatér a Fehér Házba, újra együtt fogunk dolgozni, hogy véget vessünk az értelmetlen mészárlásnak Oroszország és Ukrajna között, és ismét stabilitást hozunk a világba” – fogalmazott az Alapjogokért Központ MTI-hez eljuttatott pénteki közleménye szerint Kari Lake, Arizona republikánus szenátorjelöltje a CPAC Hungaryre küldött videóüzenetében.

A központ YouTube csatornájára is feltöltött videóban a korábbi konzervatív médiaszemélyiség a tavalyi budapesti látogatását felidézve azt mondta: „a budai Vártól a Lánchídig, a Hősök teréig csodálattal néztük a város ragyogó nevezetességeit, de ami igazán lenyűgözött minket, az az volt, hogy mennyire biztonságban éreztük magunkat”. Úgy vélte, hogy ez elsősorban Orbán Viktor miniszterelnöknek köszönhető, hiszen kormányzása „történelmi békét hozott Magyarországnak”.

Az Alapjogokért Központ közleménye szerint Kari Lake méltatta a magyar kormány családpolitikáját is, amelynek eredményeként az abortuszok száma csaknem a felére csökkent.

Rámutatott, hogy ebben nagy szerepe volt a családi adókedvezménynek és úgy vélekedett, hogy ugyanezt kellene tenni az Egyesült Államokban is.

„Fel kell ismernünk, hogy csak annyira vagyunk erősek, amennyire a legnagyszerűbb intézményünk, a család. Globalista ellenségeink mégis azt állítják, hogy a család- és hitbarát gondolkodás szélsőséges és arra törekedtek, hogy elidegenítsék egymástól országainkat” – jelentette ki a közlemény szerint a szenátorjelölt, majd ígéretet tett arra, hogy ha a republikánusok ismét kormányzati pozícióba kerülnek, akkor az Egyesült Államok és Magyarország kapcsolatait ismét szorosra fonják.

„A világ sokkal biztonságosabb hely, ha az Amerikai Egyesült Államok és szövetségesünk, Magyarország erős, és békét teremtve, erőnket felmutatva újra betöltjük felelősségteljes szerepünket a nemzetközi színtéren”

– idézte Kari Lake szavait az Alapjogokért Központ közleménye.

A magyaroknak a nyugati civilizáció, a szabadság, a család és a zsidó-keresztény kultúra védelmében tett erőfeszítéseit méltatta Donald Trump korábbi amerikai elnök, a republikánusok elnökjelöltje a Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) budapesti rendezvényének küldött videóüzenetében.

„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy most Magyarországon szólhatok oly sok hazafihoz, akik büszkén vívják harcukat a nyugati civilizáció megmentéséért folytatott küzdelem frontvonalában. Együtt küzdünk egy gigászi harcban, hogy felszabadítsuk nemzeteinket azon gonosz erők uralma alól, amelyek tönkre akarnak tenni minket. Mindennap azért harcolunk, hogy megőrizzünk kultúránkat, megóvjuk szuverenitásunkat, megvédjük életmódunkat, és megtartsuk a szabadság, a család és a mindenható Istenbe vetett hit időtálló értékeit” – jelentette ki Donald Trump.

Hozzátette, hogy elnökként „büszkén dolgozott együtt” Orbán Viktor miniszterelnökkel a magyar és az amerikai nemzet értékeinek és érdekeinek védelmén.

„Leszámoltunk az illegális bevándorlással, megvédtük határainkat, munkahelyeket teremtettünk, megvédtük hagyományainkat és zsidó-keresztény értékeinket” – sorolta.

Reményét fejezte ki, hogy az Egyesült Államok következő elnökeként ezt az együttműködést tovább folytathatja Magyarország miniszterelnökével.

„Mindaddig, amíg együtt képviseljük a jövőképünket, hűek maradunk elveinkhez, és félelmet nem ismerve megvédjük értékeinket, a konzervatívok győzni fognak a harcban, amelyet azért vívunk, hogy megmentsük civilizációnkat a kommunistáktól, marxistáktól és fasisztáktól, és helyreállítsuk a konzervativizmus és a józan ész uralmát a világban” – zárta beszédét az amerikai politikus.

A woke-ideológia felszámolásának lehetőségéről és a konzervatív összefogás jövőjéről is beszéltek a Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Magyarország) felszólalói, kiemelt figyelmet szentelve a dél-amerikai országokat érintő kihívásoknak.

José Antonio Kast volt chilei elnökjelölt, a Republikánus Párt korábbi elnöke azt mondta, hogy Chilét jelenleg olyan progresszív kormány vezeti, amely egy „woke elnök” irányításával két év alatt szegénységbe taszított egy virágzó nemzetet. Meglátása szerint eredményeket csak kellően bátor, eltökélt, erőskezű, küldetéstudattal rendelkező vezetők érhetnek el. Reményét fejezte ki, hogy két év múlva már Chile elnökeként vehet részt a következő rendezvényen, olyan országot irányítva, amely megérdemli, hogy végre leszámoljon a woke-ideológiával a politikában.

Agustín Romo argentin digitálismédia-guru, Javier Milei elnök kampánytanácsadója beszédében kijelentette: a nyugati hatalmakat jelenleg olyan vezetők irányítják, akik nem a szabadság pártján állnak. Elmondása szerint Javier Milei jelöltként szembeszállt a politikai elittel és meggyőzte a lakosságot arról, hogy az állam bűnszervezetté alakult át. Javier Milei kormánya azokat védi, akik dolgoznak, ellentétben azokkal, akik saját magukat és kiváltságaikat féltik – tette hozzá, hangsúlyozva, hogy egy kis csoport is képes szembeszállni a politikai elittel, ha az igazság az ő oldalukon áll. Megerősítette az argentin vezetés eltökélt szándékát a kábítószer-kereskedelem elleni harc folytatására és azon intézmények „kiiktatására”, amelyek ideológiai befolyás alá vetnék az argentin népet.

Farkas Vajk, az Alapjogokért Központ madridi irodavezetője a woke-izmus kihívásairól folytatott kerekasztal-beszélgetésen Julio Arizát, a spanyol Toro Tv tulajdonosát, María Fernanda Cabalt, a kolumbiai szenátus tagját, Gustavo Leitét, a paraguay-i szenátus tagját és Jorge Martin Fríast, a spanyol Fundación Disenso elnökét kérdezte a woke-ideológia Dél-Amerikában tapasztalt kihívásairól.

A beszélgetésen Jorge Martin Frías kijelentette, hogy a jogállam ellenségei a woke-izmust a kommunizmus álcájaként felhasználva egyre nehezebb helyzetbe hozzák ellenfeleiket. Szól arról, hogy a kontinensen még mindig a drogkereskedő rezsimek okozzák a legtöbb fájdalmat a társadalomnak.

María Fernanda Cabal rámutatott, hogy Dél-Amerika országaihoz hasonlóan Kolumbiában is a drogkereskedelem tartja fent a rendszert, olyan szövetségesekkel együttműködve, mint például Irán. Meglátása szerint Javier Milei példáját követve lehetne véget vetni „a szocialista rémálomnak” a kontinens többi országában. Kiemelte továbbá, hogy

Kolumbia többi között a Magyarországtól is tanulhat, amely megszenvedte a kommunizmust, ma élvezi a szabadkereskedelem nyújtotta előnyöket és Európa egyik legjobban teljesítő országává vált.

Julio Ariza, a konzervatívok hovatartozás-érzésének fontosságára hívta fel a figyelmet, ebben – tette hozzá – kulcsfontosságú szerepet játszik a média. Elmondása szerint a woke-ideológia morálisan rombolja le a meghódítandó társadalmakat, ez történik most Spanyolországban. A magyar kormány a konzervatív értékeket védi példásan, és olyan erkölcsi vezetést alakított ki, amiről az egész Nyugat példát vehet – hangsúlyozta.

Gustavo Leite arról beszélt, hogy az együttműködés álcája mögött az országba bevonuló NGO-k a paraguayi alkotmányt támadják genderpropagandájukkal.

Paraguay egy mélyen gyökeredző hagyományokkal rendelkező keresztény ország, az NGO-k törekvéseinek megakadályozásával Paraguay továbbra is a család szeretetének szigete maradhat

– emelte ki. Lati-Amerika csaknem hétszázmilliós lakosságának többsége konzervatív, de a sikerhez meglátása szerint a médiában is gerillaharcot kell folytatni, amelyben segítséget nyújthatnak az európai konzervatívok.

Martin Helme, az észt Konzervatív Néppárt elnöke beszédében kitért arra, hogy a konzervatívokkal szembenálló erők legyőzéséhez jobb tervre és erősebb összefogásra van szükség. Meglátása szerint a konzervatívoknak erősebb nyomást kell helyezniük az elnyomó intézményekre és emberekre országaik megmentéséért.

„Ebben a harcban nincsenek szabályok, a legitimitás a mi oldalunkon áll, az emberek minket támogatnak”

– hangoztatta, hozzátéve, hogy a konzervatívok ennek alapján győzhetik le ellenfeleiket.

origo.hu

A világ legszexibb golfozónőjének egy egzotikus szépség lett a legújabb riválisa - képek

ripost.hu

Itt a vége? Még a képeket is törölte Sebestyén Balázs felesége

borsonline.hu

"Többszörösen törött az arc- és a koponyacsontom" - Így van most a Richter Flórián Cirkuszban megsérült művész

magyarnemzet.hu

További részleteket közölt a verőcei hajóbalesetben meghalt és eltűnt fiatalok iskolája

ripost.hu

Az UFO-vadász állítja, hogy aggasztóbb dolgot talált, mint az idegenek

vg.hu

Üzemanyag: döntöttek az új árakról – péntektől drágulás jön

ripost.hu

Szinte napra pontosan egy év után megismétlődött Suhajda Szilárd tragédiája

astronet.hu

Május 23. tízmilliószoros nap és Nyilas telihold: hatalmas teremtő energiák

ripost.hu

4 év után előmerészkedett a botrányos színész, alig lehet ráismerni a Transformers sztárjára

ripost.hu

"Egyre nehezebb" – Mellékhatásokkal küzd Katalin hercegné, sokat fogyott és hullik a haja

ripost.hu

Ekkorra időzítsd a nyári szabid! Mutatjuk a kánikulai időszakokat

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Lengyel tábornok: Az ukránokat az mentheti meg, ha megállítjuk a háborút

POLITIK

Kelet-európaiak vérével fizetne az ukrán győzelemért Soros

POLITIK

Oroszország még évekig folytatni tudja a háborút: Ukrajna képes erre?

POLITIK

Drámai helyzetbe került Ukrajna második legnagyobb városa, evakuálják az embereket

POLITIK

Álhírek a magyar uniós elnökséggel kapcsolatban

POLITIK

Mitől fut össze a nyál Soros szájában?

POLITIK

Oroszország űrfegyvert lőtt fel a múlt héten?

POLITIK

Válaszcsapással fenyegetik a franciákat az oroszok