Itt a karalábé szezon, ezt a receptet ne hagyd ki! A karalábénak magas a B1-, B2-, B6- és C-vitamin tartalma, tavasszal egy kis vitamin dopping neked sem árt! Tartalmaz még kalciumot, káliumot, vasat, magnéziumot, foszfort és meszet. Magas vitamintartalma miatt méregtelenítő hatásúnak tartják. Nyersen is fogyassz belőle, ha szereted, de ezt a finomságot készítsd el a családnak!
Karalábés húsgombóc
Hozzávalók:
70 dkg darált sertéshús
15 dkg rizs
1 fej vöröshagyma
pirospaprika
só, bors
zsír
2 db zsenge karalábé
1 csokor kapor
1 pohár tejföl
1 ek liszt
Így készítsd el:
Keverd össze a darált húst rizzsel, a megpucolt és lereszelt vöröshagymával és a fűszerekkel. Formázz belőlük apró gombócokat.
Zsírozz ki egy edényt, és az aljára reszeld bele az egyik karalábét, a reszelő durvábbik oldalán. Rakd rá a gombócokat. és a tetejére reszeld rá a maradék karalábét.
Szórd meg a kaporral, és önts rá annyi vizet, hogy ellepje, és főzd egy órán keresztül, hogy megpuhuljon a hús. Amikor már majdnem kész, add hozzá a tejfölt, és óvatosan oszlasd el az ételben. Isteni íze lesz tőle. A végeredmény zseniális: ez egy laktató, de könnyű tavaszi fogás!