
Robban a karalábészezon: Mutatjuk a legfinomabb receptet
A frissen szedett tavaszi karalábé nagyon egészséges! Ha szereted, akkor ezt a receptet neked találták ki!
Itt a karalábé szezon, ezt a receptet ne hagyd ki! A karalábénak magas a B1-, B2-, B6- és C-vitamin tartalma, tavasszal egy kis vitamin dopping neked sem árt! Tartalmaz még kalciumot, káliumot, vasat, magnéziumot, foszfort és meszet. Magas vitamintartalma miatt méregtelenítő hatásúnak tartják. Nyersen is fogyassz belőle, ha szereted, de ezt a finomságot készítsd el a családnak!
Karalábés húsgombóc

Hozzávalók:
- 70 dkg darált sertéshús
- 15 dkg rizs
- 1 fej vöröshagyma
- pirospaprika
- só, bors
- zsír
- 2 db zsenge karalábé
- 1 csokor kapor
- 1 pohár tejföl
- 1 ek liszt
Így készítsd el:
- Keverd össze a darált húst rizzsel, a megpucolt és lereszelt vöröshagymával és a fűszerekkel. Formázz belőlük apró gombócokat.
- Zsírozz ki egy edényt, és az aljára reszeld bele az egyik karalábét, a reszelő durvábbik oldalán. Rakd rá a gombócokat. és a tetejére reszeld rá a maradék karalábét.
- Szórd meg a kaporral, és önts rá annyi vizet, hogy ellepje, és főzd egy órán keresztül, hogy megpuhuljon a hús. Amikor már majdnem kész, add hozzá a tejfölt, és óvatosan oszlasd el az ételben. Isteni íze lesz tőle. A végeredmény zseniális: ez egy laktató, de könnyű tavaszi fogás!
Jó étvágyat!
forrás: mindmegette.hu







