FAZÉK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.05.01.

Robban a karalábészezon: Mutatjuk a legfinomabb receptet

A frissen szedett tavaszi karalábé nagyon egészséges! Ha szereted, akkor ezt a receptet neked találták ki!

Itt a karalábé szezon, ezt a receptet ne hagyd ki! A karalábénak magas a B1-, B2-, B6- és C-vitamin tartalma, tavasszal egy kis vitamin dopping neked sem árt! Tartalmaz még kalciumot, káliumot, vasat, magnéziumot, foszfort és meszet. Magas vitamintartalma miatt méregtelenítő hatásúnak tartják. Nyersen is fogyassz belőle, ha szereted, de ezt a finomságot készítsd el a családnak!

Karalábés húsgombóc

Fotó: Mindmegette.hu / Mindmegette

Hozzávalók:

  • 70 dkg darált sertéshús
  • 15 dkg rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • pirospaprika
  • só, bors
  • zsír
  • 2 db zsenge karalábé
  • 1 csokor kapor
  • 1 pohár tejföl
  • 1 ek liszt

Így készítsd el:

  1. Keverd össze a darált húst  rizzsel, a megpucolt és lereszelt vöröshagymával és a fűszerekkel. Formázz belőlük apró gombócokat.
  2. Zsírozz ki egy edényt, és az aljára reszeld bele az egyik karalábét, a reszelő durvábbik oldalán. Rakd rá a gombócokat. és a tetejére reszeld rá a maradék karalábét. 
  3. Szórd meg a kaporral, és önts rá annyi vizet, hogy ellepje, és főzd egy órán keresztül, hogy megpuhuljon a hús. Amikor már majdnem kész, add hozzá a tejfölt, és óvatosan oszlasd el az ételben. Isteni íze lesz tőle. A végeredmény zseniális: ez egy laktató, de könnyű tavaszi fogás!

Jó étvágyat!

forrás: mindmegette.hu

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek