A nagy melegben szinte alig van étvágya az embernek, a nehéz ételeket ilyenkor tanácsos is kerülni, hiszen még inkább meleged lehet tőlük, és akár rosszul is lehetsz. Ilyenkor jön kapóra némi friss, zsenge karalábé! A belőle készült joghurtos krémleves táplál, mégsem telít el, és mivel habarás nélkül készül, így diéta alatt is bátran fogyaszthatod. Mutatjuk a receptet!
Vágd apró kockákra a hagymát, és kevés olajon kezdd el dinsztelni. Közben darabold kis kockákra a karalábékat és a meghámozott krumplit; utóbbi a sűrűsítés miatt kell a levesbe.
Ha már üvegesre pirult a hagyma, add hozzá a többi zöldséget, öntsd fel bőven vízzel, és add hozzá a sót, a tárkonyt, az apróra vágott petrezselyemzöldet és a bazsalikomot. Forrás után 20-30 percig főzd a levest, hogy megpuhuljanak a zöldségek.
Húzd le a tűzről a fazekat, és egy botmixerrel turmixold le a zöldségeket. Tedd vissza a lábost a tűzre, a natúr joghurtot öntsd egy tálba, majd vegyél ki a levesből egy merőkanállal, és öntsd rá. Így elkerülheted, hogy kicsapódjon a joghurt, és csomós legyen. Csurgasd a forró lével elkevert joghurtot a levesbe, majd forrald együtt még néhány percig.
Tálalhatod egy kevés tejföllel, ropogós levesgyöngyökkel a tetején, de önmagában is isteni, könnyű vacsora.