Létrehozva: 2023.07.15.

Könnyű vacsora a hőségben: Így készül a joghurtos karalábé-krémleves

Gyorsan kész van, nem terheli meg a gyomrot, finom, és egészséges. Ez a recept életmentő lehet, ha a kánikulában nem kívánsz semmit, mégis éhes vagy.

A nagy melegben szinte alig van étvágya az embernek, a nehéz ételeket ilyenkor tanácsos is kerülni, hiszen még inkább meleged lehet tőlük, és akár rosszul is lehetsz. Ilyenkor jön kapóra némi friss, zsenge karalábé! A belőle készült joghurtos krémleves táplál, mégsem telít el, és mivel habarás nélkül készül, így diéta alatt is bátran fogyaszthatod. Mutatjuk a receptet!

Bowl,Of,Delicious,Kohlrabi,Soup,-,Food,And,Drink,/shallow
Finom, könnyű vacsora a karalábé-krémleves (Fotó: matka_Wariatka / Shutterstock)

Karalábé-krémleves recept

Hozzávalók:

  • 2 közepes fej friss karalábé
  • 1 db kisebb krumpli
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1,5 dl natúr joghurt
  • 1 csok. petrezselyemzöld
  • 1 mk tárkony
  • 1 csip. bazsalikom 

Elkészítés:

  • Vágd apró kockákra a hagymát, és kevés olajon kezdd el dinsztelni. Közben darabold kis kockákra a karalábékat és a meghámozott krumplit; utóbbi a sűrűsítés miatt kell a levesbe. 
  • Ha már üvegesre pirult a hagyma, add hozzá a többi zöldséget, öntsd fel bőven vízzel, és add hozzá a sót, a tárkonyt, az apróra vágott petrezselyemzöldet és a bazsalikomot. Forrás után 20-30 percig főzd a levest, hogy megpuhuljanak a zöldségek.
  • Húzd le a tűzről a fazekat, és egy botmixerrel turmixold le a zöldségeket. Tedd vissza a lábost a tűzre, a natúr joghurtot öntsd egy tálba, majd vegyél ki a levesből egy merőkanállal, és öntsd rá. Így elkerülheted, hogy kicsapódjon a joghurt, és csomós legyen. Csurgasd a forró lével elkevert joghurtot a levesbe, majd forrald együtt még néhány percig.
  • Tálalhatod egy kevés tejföllel, ropogós levesgyöngyökkel a tetején, de önmagában is isteni, könnyű vacsora.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek