RETRO RÁDIÓ

Kovászos uborka 2 nap alatt: ha így készíted, finom és roppanós lesz

Létrehozva2023. 07. 02. 15:00

Ha nem bírod kivárni, míg beérik a kovászos uborka, próbáld ki ezt a receptet! Ezzel a módszerrel hamarabb fogyasztható, de ez a minőségén egyáltalán nem ront, sőt!

A jóféle kovászos uborka egyik fontos összetevője a türelem, hiszen időjárásfüggő, hogy hány nap alatt készül el; de a legtöbbször a negyedik napon lehet kivenni az uborkákat az üvegből. Egy apró változtatás az eredeti recepten, és máris felgyorsul az erjedés: ezzel a módszerrel ugyanis a kenyér nem felülre, hanem alulra kerül. Mutatjuk, hogyan csináld!

Tasty,Salt,Cucumbers,With,Herbs,And,Muddy,Brine,In,A
Ezzel a módszerrel hamarabb kész a kovászos uborka. Fotó: ElenVik /  Shutterstock

Hozzávalók:

  • uborka
  • friss kapor
  • kenyércsücsök

Elkészítés: 

  • Tisztítsd meg alaposan az uborkát, szabadítsd meg a végeitől, majd mindegyiket vágd be két oldalról úgy, hogy éppen csak egyben maradjanak. 
  • Fogj egy nagy befőttesüveget, mosd el, csírátlanítsd, majd tedd az aljára a kenyér csücskét. Rakj rá egy adag kaprot, majd pakold az üvegbe az uborkákat, míg tele nem lesz. A tetejére mehet még egy kevés kapor. 
  • Szórj az egészre annyi sót, ahány literes az üveg, öntsd fel az uborkát meleg vízzel, és ha úgy gondolod, le is zárhatod még egy kenyérszelettel az egészet. Ezután tedd ki a napra az üveget. Két-három nap múlva már kész is a finom, roppanós kovászos uborka.

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.