
Kovászos uborka 2 nap alatt: ha így készíted, finom és roppanós lesz
Ha nem bírod kivárni, míg beérik a kovászos uborka, próbáld ki ezt a receptet! Ezzel a módszerrel hamarabb fogyasztható, de ez a minőségén egyáltalán nem ront, sőt!
A jóféle kovászos uborka egyik fontos összetevője a türelem, hiszen időjárásfüggő, hogy hány nap alatt készül el; de a legtöbbször a negyedik napon lehet kivenni az uborkákat az üvegből. Egy apró változtatás az eredeti recepten, és máris felgyorsul az erjedés: ezzel a módszerrel ugyanis a kenyér nem felülre, hanem alulra kerül. Mutatjuk, hogyan csináld!

Hozzávalók:
- uborka
- só
- friss kapor
- kenyércsücsök
Elkészítés:
- Tisztítsd meg alaposan az uborkát, szabadítsd meg a végeitől, majd mindegyiket vágd be két oldalról úgy, hogy éppen csak egyben maradjanak.
- Fogj egy nagy befőttesüveget, mosd el, csírátlanítsd, majd tedd az aljára a kenyér csücskét. Rakj rá egy adag kaprot, majd pakold az üvegbe az uborkákat, míg tele nem lesz. A tetejére mehet még egy kevés kapor.
- Szórj az egészre annyi sót, ahány literes az üveg, öntsd fel az uborkát meleg vízzel, és ha úgy gondolod, le is zárhatod még egy kenyérszelettel az egészet. Ezután tedd ki a napra az üveget. Két-három nap múlva már kész is a finom, roppanós kovászos uborka.






