Indul a lecsószezon! Mutatjuk a legfinomabb verziót
Készítsd el bográcsban a haverokkal vagy a családdal!
Nyáron is érdemes minél több savanyú káposztát fogyasztani, hiszen rengeteget segít az egészségen. Ehhez azonban nem muszáj megvenned a boltban, netán óriási hordóban érlelned: elég egy nagyobb befőttesüveg, és néhány meleg nyári nap...
A nyár a kovászos uborka ideje, de miért ne készíthetnél ugyanazzal az eljárással savanyú káposztát is? Most lehet a legolcsóbban kapni korai káposztát, amiből ugyan téli tárolásra nem érdemes savanyítani, mert nem áll el hosszú ideig a magas nedvességtartalom miatt – de most nem is a tárolás a cél, hanem a napi fogyasztás. A savanyú káposzta kiváló méregtelenítő, telis-tele van probiotikumokkal, így helyreállítja a bélflóra egyensúlyát, emellett pedig rengeteg vitamint tartalmaz. Sokoldalúan felhasználhatod a konyhában, hiszen főzhetsz vele, de savanyúságként is tálalhatod sültek mellé, sőt, a szendvicsed is feldobja egy marék savanyú káposzta! Mutatjuk, hogyan tudod elkészíteni otthon!