Létrehozva: 2023.05.27.

Indul a lecsószezon! Mutatjuk a legfinomabb verziót

A lecsó hagyományos egytálétel , de mi lenne, ha egy kicsit megbolondítanád és a kertben a bográcsban készítenéd el?

Szerző Sors Edina

Hamarosan itt a lecsószezon, és ezt az egyszerű magyar fogást egyszerűen nem szabad kihagyni! A lecsót szinte mindenki imádja: akár kolbásszal, akár virslivel, szalonnával vagy anélkül, akár tojással vagy cukkinivel, lecsó jöhet mindenhogy. Perzse a nyár legnagyobb dobása, amikor nem a tűzhelyen egy lábosban készül el az isteni lecsó, hanem a kertben a haverokkal, vagy a családdal, amikor előkerül a bogrács. Ilyenkor az egész kertet megtölti a tábortűzi hangulat és a bográcsban rotyogó lecsó füstös, fűszeres illata. Mire elkészül az étel, már mindenki vidám, és alig várja, hogy kiszedhesse a maga adagját hogy végre élvezhesse az ízek harmóniáját. A lecsó hihetetlen finom, bográcsban összeütni felejthetetlen élmény! Mellé friss ropogós héjú kenyér, hmmm, nincs is jobb!  Ha véletlenül marad a lecsóból a bogrács alján, akár reggelire is megeheted. Mutatjuk a receptet:

Fotó: R.R.

Hozzávalók:

  • 30 dkg füstölt szalonna
  • 30 dkg füstölt kolbász vagy virsli
  • 2 kg paprika
  • 1 kg paradicsom
  • 2 db erős zöldpaprika
  • 1 kg vöröshagyma
  • 3 ek napraforgó olaj

Így készítsd el:

  1. Kockázd fel a hagymát a paradicsomot, és karikázd fel a paprikát. 
  2. Tedd bográcsba az apróra vágott szalonnát és süsd meg üvegesre, majd mehet bele a hagyma is, amit néhány perc alatt piríts üvegesre. Ha nincs szalonnád, használj disznózsírt!
  3. Keverd bele a paprikát és a paradicsomot, sózd meg, rakd bele a kolbászt is és  rotyogtasd addig, amíg a paprika is megpuhul. (Erős paprika is mehet bele, de csak módjával.) Víz nem szükséges hozzá, mert a zöldségek elegendő levet engednek!
  4. Kenyérrel fogyaszthatod is.

Jó étvágyat!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek