
Indul a lecsószezon! Mutatjuk a legfinomabb verziót
A lecsó hagyományos egytálétel , de mi lenne, ha egy kicsit megbolondítanád és a kertben a bográcsban készítenéd el?
Hamarosan itt a lecsószezon, és ezt az egyszerű magyar fogást egyszerűen nem szabad kihagyni! A lecsót szinte mindenki imádja: akár kolbásszal, akár virslivel, szalonnával vagy anélkül, akár tojással vagy cukkinivel, lecsó jöhet mindenhogy. Perzse a nyár legnagyobb dobása, amikor nem a tűzhelyen egy lábosban készül el az isteni lecsó, hanem a kertben a haverokkal, vagy a családdal, amikor előkerül a bogrács. Ilyenkor az egész kertet megtölti a tábortűzi hangulat és a bográcsban rotyogó lecsó füstös, fűszeres illata. Mire elkészül az étel, már mindenki vidám, és alig várja, hogy kiszedhesse a maga adagját hogy végre élvezhesse az ízek harmóniáját. A lecsó hihetetlen finom, bográcsban összeütni felejthetetlen élmény! Mellé friss ropogós héjú kenyér, hmmm, nincs is jobb! Ha véletlenül marad a lecsóból a bogrács alján, akár reggelire is megeheted. Mutatjuk a receptet:

Hozzávalók:
- 30 dkg füstölt szalonna
- 30 dkg füstölt kolbász vagy virsli
- 2 kg paprika
- 1 kg paradicsom
- 2 db erős zöldpaprika
- 1 kg vöröshagyma
- 3 ek napraforgó olaj
- só
Így készítsd el:
- Kockázd fel a hagymát a paradicsomot, és karikázd fel a paprikát.
- Tedd bográcsba az apróra vágott szalonnát és süsd meg üvegesre, majd mehet bele a hagyma is, amit néhány perc alatt piríts üvegesre. Ha nincs szalonnád, használj disznózsírt!
- Keverd bele a paprikát és a paradicsomot, sózd meg, rakd bele a kolbászt is és rotyogtasd addig, amíg a paprika is megpuhul. (Erős paprika is mehet bele, de csak módjával.) Víz nem szükséges hozzá, mert a zöldségek elegendő levet engednek!
- Kenyérrel fogyaszthatod is.
Jó étvágyat!






