
Ez a világ legjobb cukkinireceptje!
Szinte nincs is ennél sokoldalúbb zöldség, hiszen rengetegféleképpen elkészítheted. Egy olyan receptet hoztunk, amivel ki tudod hozni a cukkíniből a maximumot: mindenki fog kérni belőle repetát!
Ha van otthon elfekvőben pár darab nagyobb cukkinid, és szeretnél egy isteni finom vacsorát összedobni, akkor készítsd el ezt a villámgyors cukkinigratint. Önmagában fogyasztva is megállja a helyét, de használhatod köretnek, sőt, egészséges, diétás nassolnivalóként is tökéletes.

Fokhagymás cukkini gratin recept
Hozzávalók:
- 3 db cukkini
- 10 dkg parmezán sajt
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 1 ek fokhagymapor
- étolaj a sütéshez

Elkészítés:
- Alaposan mosd meg a cukkíniket, majd gyaluld le őket uborkagyalun; minél vékonyabbak a szeletek, annál ropogósabb, finomabb lesz!
- Sózd meg a cukkíniszeleteket, majd hagyd őket állni 10-15 percet, majd itasd le róluk papírtörlővel a nedvességet.

- Egy nagyobb tálban keverd össze a lereszelt sajtot, a zsemlemorzsát és a fokhagymaport, majd forgasd bele a cukkiniszeleteket. Ha csak egyszerűen összekevered a morzsalékot és a cukkiniszeleteket, úgy is jó!
- Bélelj ki sütőpapírral egy tepsit, melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Tedd a tepsibe a cukkínit, spricceld be vagy kenőtollal kend be olajjal a tetejét, és süsd 20 percig, míg a sajt ropogós nem lesz.






