Az illatos bodzavirágból nemcsak szörp készülhet, ha teszel egy keveset a tésztába, illatos és üde lesz tőle a palacsinta. Hamarosan nyílik a bodzavirág, kár lenne kihagyni ezt a finomságot! Mutatjuk, hogyan készítsd el.
Hozzávalók:
3 dl tej
1 dl szódavíz vagy buborékos ásványvíz
15 dkg liszt
1 ek olaj
1 db tojás
1 csip só
1 kk cukor
Elkészítés:
Szitáld egy tálba a lisztet, add hozzá a csipet sót, a cukrot, a tojást és az olajat, majd keverd simára a tejjel. A csomómentesre kevert tészta állaga legyen tejszín-szerű; ha kell, buborékos vízzel hígítsd fel. A tésztát pihentesd 25-30 percig.
Tisztítsd meg a bodzavirágokat, szedd le az elhervadt, elhalt részeket, a zöld kocsányokat. Szedd kisebb darabokra, és tedd félre.
Kezdd el sütni a palacsintatésztát: a felforrósított serpenyőbe rakj egy kevés olajat, teríts el rajta egyenletesen egy merőkanálnyi tésztát. Szórd meg a tetejét az apróra szedett bodzavirágokkal.
Ha megsült a palacsinta egyik oldala, fordítsd meg, süsd meg a virágos oldalát is. Ha kész, szedd ki tányérra. Vaníliás öntettel vagy kevés porcukorral, esetleg eperszemekkel tálald.