Létrehozva: 2023.05.16.

Így készül az isteni bodzás palacsinta, ezt tedd a tésztájába

Ha valami igazán különlegesre vágysz, dobd fel bodzavirággal a palacsintatésztát! Mutatjuk a receptet!

Az illatos bodzavirágból nemcsak szörp készülhet, ha teszel egy keveset a tésztába, illatos és üde lesz tőle a palacsinta. Hamarosan nyílik a bodzavirág, kár lenne kihagyni ezt a finomságot! Mutatjuk, hogyan készítsd el.

Delicious,Elderflower,Fresh,Picked,From,The,Garden,To,Make,A
Mutatós és isteni finom a bodzás palacsinta. Fotó: Anjo Kan / Shutterstock

Hozzávalók:

  • 3 dl tej
  • 1 dl szódavíz vagy buborékos ásványvíz
  • 15 dkg liszt
  • 1 ek olaj
  • 1 db tojás
  • 1 csip só
  • 1 kk cukor
Fotó: mindmegette.hu

Elkészítés:

  • Szitáld egy tálba a lisztet, add hozzá a csipet sót, a cukrot, a tojást és az olajat, majd keverd simára a tejjel. A csomómentesre kevert tészta állaga legyen tejszín-szerű; ha kell, buborékos vízzel hígítsd fel. A tésztát pihentesd 25-30 percig.
  • Tisztítsd meg a bodzavirágokat, szedd le az elhervadt, elhalt részeket, a zöld kocsányokat. Szedd kisebb darabokra, és tedd félre.
  • Kezdd el sütni a palacsintatésztát: a felforrósított serpenyőbe rakj egy kevés olajat, teríts el rajta egyenletesen egy merőkanálnyi tésztát. Szórd meg a tetejét az apróra szedett bodzavirágokkal.
  • Ha megsült a palacsinta egyik oldala, fordítsd meg, süsd meg a virágos oldalát is. Ha kész, szedd ki tányérra. Vaníliás öntettel vagy kevés porcukorral, esetleg eperszemekkel tálald.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek