RETRO RÁDIÓ

Így készül az isteni bodzás palacsinta, ezt tedd a tésztájába

Létrehozva2023. 05. 16. 11:00

Ha valami igazán különlegesre vágysz, dobd fel bodzavirággal a palacsintatésztát! Mutatjuk a receptet!

Az illatos bodzavirágból nemcsak szörp készülhet, ha teszel egy keveset a tésztába, illatos és üde lesz tőle a palacsinta. Hamarosan nyílik a bodzavirág, kár lenne kihagyni ezt a finomságot! Mutatjuk, hogyan készítsd el.

Delicious,Elderflower,Fresh,Picked,From,The,Garden,To,Make,A
Mutatós és isteni finom a bodzás palacsinta. Fotó: Anjo Kan / Shutterstock

Hozzávalók:

  • 3 dl tej
  • 1 dl szódavíz vagy buborékos ásványvíz
  • 15 dkg liszt
  • 1 ek olaj
  • 1 db tojás
  • 1 csip só
  • 1 kk cukor
Fotó: mindmegette.hu

Elkészítés:

  • Szitáld egy tálba a lisztet, add hozzá a csipet sót, a cukrot, a tojást és az olajat, majd keverd simára a tejjel. A csomómentesre kevert tészta állaga legyen tejszín-szerű; ha kell, buborékos vízzel hígítsd fel. A tésztát pihentesd 25-30 percig.
  • Tisztítsd meg a bodzavirágokat, szedd le az elhervadt, elhalt részeket, a zöld kocsányokat. Szedd kisebb darabokra, és tedd félre.
  • Kezdd el sütni a palacsintatésztát: a felforrósított serpenyőbe rakj egy kevés olajat, teríts el rajta egyenletesen egy merőkanálnyi tésztát. Szórd meg a tetejét az apróra szedett bodzavirágokkal.
  • Ha megsült a palacsinta egyik oldala, fordítsd meg, süsd meg a virágos oldalát is. Ha kész, szedd ki tányérra. Vaníliás öntettel vagy kevés porcukorral, esetleg eperszemekkel tálald.

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.