Létrehozva: 2023.04.30.

Ilyet még nem láttál! Itt a tavasz legújabb ínyencsége, a rántott pitypang

Sok növényről nem is gondolnánk, hogy ehető, sőt, kifejezetten finom is. A népszerű TikTokker, Bukovicsné Békefy Daisy új videójában a pitypangot készíti el tésztabundában, ami állítása szerint nem csak ehető, de egészséges is.

Ha Békefy Daisy videóit nézzük, akkor már szinte semmin nem lepődünk meg. Az ehető virágokkal, vadnövényekkel és mikrozöldekkel foglalkozó TikTokker már több mint 300 ezer embernek mesél az ehető növények világáról és mutatja meg a legjobb recepteket a TikTokon. Most egy újdonsággal rukkolt elő, az ehető, tésztabundában kirántott pitypanggal.

A pitypang nem csak szép, de finom is Daisy szerint  Fotó: Pixabay

A pitypang fogyasztása kifejezetten jót tesz a testünknek

Daisy videójából nem csak a tésztabundás pitypangreceptet ismerhetjük meg, de a növény testünkre gyakorolt hatását is. Ahogy írja: a pitypang serkenti a máj és a vesék aktivitását valamint csökkenti a vérzsírt és a vércukorszintet is, de még a koleszterint is oldja.

Mielőtt azt gondolnád itt valami édes csemege készül, ki kell ábrándítsalak, az így készített pitypangvirágok egyáltalán nem édesek. Az ízük talán inkább a gombára emlékeztet

– mondja videójában Daisy, hozzátéve, hogy fanyar, kesernyés beütése is van a virágnak, így ha ezt el szeretnénk kerülni, vágjuk ki a virág zöld részét még sütés előtt vagy után. Kiemeli: a mártogatós kötelező mellé, így igazi egészséges és természetes nassolni valót készíthetünk magunk számára. Ráadásul nagyon egyszerű az egész elkészítése, hiszen a pitypangokon kívül, a tésztabundához csak lisztre, tojásra és egy kis vízre van szükség, amit sóval ízesíthetünk, ha szeretnénk. A virágok kisütéséhez pedig már csak olajat kell forralnunk, amiben gyorsan elkészülhet a roppanós bunda. 

 

Akácvirágot is süthetünk, ha édesebbre vágyunk

A tésztabundás receptet egyébként nem csak pitypanggal, de akácvirággal is el lehet készíteni. A lényeg, hogy a fürtöket egyben szedjük le, majd rövid vízbe áztatás után szárítsuk le. Ez után a Daisy által mutatott technikával készítsünk lágytésztát hozzá és belemártva a virágokat süssük meg forró olajban. Ez azonban egy jóval édesebb változata az egészséges nassolni valóknak, így mézzel vagy fahéjas cukorral fogyaszthatjuk és máris kész. 

Ha tehát meguntad a chipset és a gumicukrot nem csak a gyümölcs és zöldség az egyetlen módja annak, hogy egészségesebben nassolj: nézz szét a kertben és szedj pitypangot vagy akácvirágot!

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek