Létrehozva: 2023.07.09.

Így készül a cukkinifasírt, a legfinomabb nyári vacsora

A cukkinifasírt a nyár egyik kihagyhatatlan finomsága. Igazán könnyű fogás és nagyon egészséges. Gyorsan elkészül, és mindenki imádja!

Szerző Sors Edina

Nyár közepére ér csúcsra az aktuális cukkini-őrület, hiszen a kertek ilyenkor már ontják magukból ezt az egészséges zöldséget. Érdemes a szezonban minél több cukkinit enni, hiszen ez a zöldség nagyon egészséges és biztosan nem hizlal! Szerencsére nagyon sokféleképpen lehet elkészíteni, de a cukkinis ételek adu ásza szinte biztosan a cukkinifasírt! Mutatunk egy isteni receptet, készítsd el te is! 

Cukkinifasírt

Fotó: mindmegette.hu

Hozzávalók:

  • 1 kg cukkini
  • 2 db tojás
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg sajt
  • 6 dkg liszt
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 1 dl olaj
  • 1 csokor petrezselyem/ snidling / bazsalikom/esetleg kapor
  • só, bors

Így készítsd el:

  1. Reszeld le a cukkinit, sózd meg. Hagyd állni 10 percig, majd jó alaposan nyomkodd ki a levét.
  2. Add hozzá a tojást, az összezúzott fokhagymát, a reszelt sajtot, a lisztet és a zsemlemorzsát, végül az apróra vágott zöldfűszert, majd borsozd. Jól keverd össze.
  3. A masszából  készítsd lepénykéket, vagy golyókat, ahogy tetszik. Forró olajban mindkét oldalát süsd aranybarnára.

Jó étvágyat!

TIPP:

Mártogatós: 1 pohár joghurt, 1 ek vágott snidling, 1 cikk zúzott fokhagyma, 1/2 reszelt kígyóuborka. Keverd össze a hozzávalókat, adj hozzá egy kis citromlevet, sót, borsot.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek