
Így készül a cukkinifasírt, a legfinomabb nyári vacsora
A cukkinifasírt a nyár egyik kihagyhatatlan finomsága. Igazán könnyű fogás és nagyon egészséges. Gyorsan elkészül, és mindenki imádja!
Nyár közepére ér csúcsra az aktuális cukkini-őrület, hiszen a kertek ilyenkor már ontják magukból ezt az egészséges zöldséget. Érdemes a szezonban minél több cukkinit enni, hiszen ez a zöldség nagyon egészséges és biztosan nem hizlal! Szerencsére nagyon sokféleképpen lehet elkészíteni, de a cukkinis ételek adu ásza szinte biztosan a cukkinifasírt! Mutatunk egy isteni receptet, készítsd el te is!
Cukkinifasírt

Hozzávalók:
- 1 kg cukkini
- 2 db tojás
- 3 gerezd fokhagyma
- 15 dkg sajt
- 6 dkg liszt
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 1 dl olaj
- 1 csokor petrezselyem/ snidling / bazsalikom/esetleg kapor
- só, bors
Így készítsd el:
- Reszeld le a cukkinit, sózd meg. Hagyd állni 10 percig, majd jó alaposan nyomkodd ki a levét.
- Add hozzá a tojást, az összezúzott fokhagymát, a reszelt sajtot, a lisztet és a zsemlemorzsát, végül az apróra vágott zöldfűszert, majd borsozd. Jól keverd össze.
- A masszából készítsd lepénykéket, vagy golyókat, ahogy tetszik. Forró olajban mindkét oldalát süsd aranybarnára.
Jó étvágyat!
TIPP:
Mártogatós: 1 pohár joghurt, 1 ek vágott snidling, 1 cikk zúzott fokhagyma, 1/2 reszelt kígyóuborka. Keverd össze a hozzávalókat, adj hozzá egy kis citromlevet, sót, borsot.






