RETRO RÁDIÓ

Így készül a cukkinifasírt, a legfinomabb nyári vacsora

Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2023. 07. 09. 12:00

A cukkinifasírt a nyár egyik kihagyhatatlan finomsága. Igazán könnyű fogás és nagyon egészséges. Gyorsan elkészül, és mindenki imádja!

Nyár közepére ér csúcsra az aktuális cukkini-őrület, hiszen a kertek ilyenkor már ontják magukból ezt az egészséges zöldséget. Érdemes a szezonban minél több cukkinit enni, hiszen ez a zöldség nagyon egészséges és biztosan nem hizlal! Szerencsére nagyon sokféleképpen lehet elkészíteni, de a cukkinis ételek adu ásza szinte biztosan a cukkinifasírt! Mutatunk egy isteni receptet, készítsd el te is! 

Cukkinifasírt

Fotó: mindmegette.hu

Hozzávalók:

  • 1 kg cukkini
  • 2 db tojás
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg sajt
  • 6 dkg liszt
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 1 dl olaj
  • 1 csokor petrezselyem/ snidling / bazsalikom/esetleg kapor
  • só, bors

Így készítsd el:

  1. Reszeld le a cukkinit, sózd meg. Hagyd állni 10 percig, majd jó alaposan nyomkodd ki a levét.
  2. Add hozzá a tojást, az összezúzott fokhagymát, a reszelt sajtot, a lisztet és a zsemlemorzsát, végül az apróra vágott zöldfűszert, majd borsozd. Jól keverd össze.
  3. A masszából  készítsd lepénykéket, vagy golyókat, ahogy tetszik. Forró olajban mindkét oldalát süsd aranybarnára.

Jó étvágyat!

TIPP:

Mártogatós: 1 pohár joghurt, 1 ek vágott snidling, 1 cikk zúzott fokhagyma, 1/2 reszelt kígyóuborka. Keverd össze a hozzávalókat, adj hozzá egy kis citromlevet, sót, borsot.

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.