tóth gabi
Célegyenesben van a karácsonyi készülődés, már mindenki ezerrel süt-főz. Ilyenkor az utolsó karácsony előtti napon különösen bosszantó, ha megreped a bejgli, hiszen nincs is idő másikat sütni. Egy magyar háziasszony életmentő tippet osztott meg a javítására.
A nagy év végi hajtásban sokaknak csak az utolsó pillanatban marad ideje sütni-főzni karácsonyra. Ha te is közéjük tartozol, akkor érdemes betárazni ezt az életmentő ötletet arra az esetre, ha váratlanul megreped a bejgli sütés közben; ugyanis ezzel a módszerrel úgy helyre lehet hozni, hogy később a repedés helye sem látszik majd! Egy magyar háziasszony Facebookon osztotta meg a módszert, és több kommentelő is megerősítette, hogy működik. De miről is van szó? Mutatjuk, mit lehet tenni, ha megreped a bejgli!
Bármilyen gondos is az ember, megeshet, hogy kisebb-nagyobb repedés lesz a bejgli felületén, sőt, előfordulhat az is, hogy teljesen széthasad. Ilyenkor hiába mondják a családtagok, hogy repedten is szeretik, az ember szíve szakad meg, ha a szép, gondosan elkészített, márványosra sütött bejgli nem marad egyben. Ezzel már akkor szembesül az ember, amikor még a sütőben van, így ha látod, hogy megreped a bejgli, készíts elő egy nagy darab alufóliát. Ha lejárt a sütési idő, még forrón tedd bele a bejglit, és jó szorosan tekerd be, majd hagyd benne kihűlni. Így „összeforrnak” a repedések, és amikor jön a karácsony, senki nem fogja sejteni, hogy a bejgli repedten került elő a sütőből.
Rengeteg oka lehet, ha a bejgli szétmegy, többek között a tészta vastagsága, a töltelék nedvessége, de ha már megtörtént a baj, és hirtelen nem találsz otthon alufóliát, arra is van megoldás. Több kommentelő írta, hogy folpackkal és konyharuhával is működik a módszer, vagyis tekerd valamelyikbe jó szorosan, még forrón a sérült bejglit, és mire kihűl, tökéletesen ép lesz a sütemény.