Diétás lett az új nagy kedvenc! Dubai csoki fogyókúrázóknak! Természetesen csak keveset érdemes belőle enni, ha éppen le szeretnél dobni néhány kilót. Mutatjuk a receptet.
Hihetetlen, de megérkezett a diétás változat! A dubai csoki az igazi nagy sláger, és az internetet körbe járják a különleges receptek, hogyan is készítheted el. Ha szeretnéd megkóstolni, és éppen fogyókúrázol, akkor sem kell lemondanod róla. Mutatjuk a neked való változatot.
Dubai csoki diétásan
Hozzávalók: (4 tábla csokihoz )
4 tábla hozzáadott cukortól mentes tejcsoki
2 tábla hozzáadott cukortól mentes fehércsoki
100 g kadayif tészta
120 g pisztáciavaj
30 g tahini
1 ek ghee esetleg kókuszolaj
30 g darált pisztácia ( kihagyható, de finom ízt ad )
Így készítsd el:
Pirítsd meg a zsiradékon a kadayif tésztát. A fehércsoki 2/3 részét temperáld, 40 fokig főzd gőz fölött. A maradék 1/3 részét vágd fel apróra és add hozzá a felmelegedett csokihoz, majd hűtsd le 30 fokig. Ez segít hozzá a könnyebb készítéshez, és ropogós és fényes is lesz, nem fog megolvadni szobahőmérsékleten. Egy nagy kanálnyit színezz zöldre belőle a díszítéshez.
A tejcsokival ugyanígy járj el, majd töltsd ki vele a formákat. A felesleget ütögesd ki. Majd a formák mehetnek a hűtőbe.
Készítsd el a tölteléket: a maradék olvasztott fehércsokihoz keverd hozzá a pisztáciavajat, tahinit, pirított tésztát és darált pisztáciát. Ezt töltsd bele a megdermedt csokikba. Majd a tetejüket zárd le a maradék tejcsokival, amit ismét érdemes előtt 30 fokra melegíteni. Majd ha készen van a teljes betöltés és a csoki lezárása is, mehet ismét az egész a dermesztőbe. A legvégén vedd ki a szilikonformából a csokikat, és ha szeretnéd, aranyporral díszítheted.