tóth gabi
A szakértő listáján néhány tétel igencsak közkedvelt étel.
Egy amerikai onkológiai szakirányú dietetikus, Dr. Nichole a munkája során olyan tanácsokkal látja el a hozzáforduló pácienseit, amelyekkel minimálisra csökkenthetik a rák kialakulásának esélyét. A hölgy a TikTokon is aktív, hogy minél több ember figyelmét hívja fel rá, hogy melyek azok a szokások, vagy éppen ételek, amelyek növelik a rák kialakulásának az esélyét. Ezek közül csemegézett a LadBible. A szakértő két ételtípust, és egy italtípust kerül el a hétköznapjai során.
A doktornő szerint az alkoholfogyasztás - igen, még a vörösbor is - növeli a rákos megbetegedés esélyét, ezért ő egy korty italt sem fogyaszt már évek óta.
A következő élelmiszer még meglepőbb lehet, ugyanis Dr. Nichole szerint a pizzafeltétek közül is van egy, amelyet nagy ívben el kellene kerülnünk az egészségünk érdekében.
Nem rendelek sosem pepperonis pizzát, mert a feldolgozott húsok növelik a vastagbélrák kialakulásának esélyét. Szinte bármilyen mennyiségű húsnál
- árulta el videójában a szakértő.
Ha mindenáron pizzát szeretnék enni, akkor sajt, esetleg zöldségek és csirke, vagy kolbász felhasználásával szoktam én házilag készíteni.
A pepperoni mellett a hot-dog, az elősütött felvágottak és más feldolgozott élelmiszerek fogyasztását sem ajánlja a szakértő.
A vörös húsok túlzott fogyasztása szintén nem egészséges, az alkoholhoz és a feldolgozott húsokhoz hasonlóan szintén növeli a vastag- és vékonybélrák esélyét.
Az étrendemet én úgy állítom össze, hogy szárnyasok, tenger gyümölcsei, folyami halak, emellett növényi fehérjék főként. Hetente maximum egyszer fogyasztok vörös húst. Még egy fontos dologra szeretném felhívni a figyelmet, a közhiedelemmel ellentétben az édesítőszerek nem rákkeltő hatásúak
- zárta sorait a dietetikus.