Létrehozva: 2024.07.25.

Svéd uborkasaláta télire: ha így rakod el, friss és roppanós marad

Igazi különlegesség, ami egész télen megőrzi a nyári uborka ízét! Ha idén szeretnél valami újat kipróbálni, akkor érdemes elkészíteni ezt a finom savanyúságot!

Ha szeretsz télire savanyúságot eltenni, a kovászos és a csemege uborka mellett érdemes kipróbálni a svéd uborkasalátát is. Míg a legtöbb savanyúságban puha az uborka, ebben a salátában roppanós és friss ízű marad, ezért a téli hónapokban különösen jól tud esni. Mutatjuk, hogyan készül!

Pickled,Cucumbers.,Slices,Of,Marinated,Cucumber,Salad,In,Glass,Jar
Friss ízű, finom savanyúság télire! Fotó: Dementieva Iryna /  Shutterstock

Svéd uborkasaláta

Hozzávalók

  • 4 kg uborka
  • 1 kg vöröshagyma
  • 6 dl víz
  • 4 dl 20%-os ecet
  • 9 dkg só
  • 12 gramm mustármag
  • 1 kk nátrium-benzoát

Elkészítés:

  • Alaposan mosd meg az uborkákat, majd karikázd fel őket (fürtös- és kígyó uborkából is készítheted a salátát). A hagymát vágd csíkokra.
  • Tedd fel a vizet forrni, hagyd kihűlni, majd tedd bele a mustármagot, a sót, a nátrium-benzoátot és az ecetet is. Mehetnek bele a felvágott zöldségek is, illetve ízlés szerint megbolondíthatod egy kevés aprított kaporral is az egészet. Jó alaposan keverd el egy nagy fazékban, majd fedd le, és tedd a hűtőbe 24 órára. Pár óránként kevergesd meg.
  • Másnap tedd csírátlanított befőttesüvegekbe. A zöldségeket jól alaposan nyomkodd le, hogy levegőmentes legyen, majd ha kevés a lé, önts rá annyit, hogy ellepje. Jól zárd le, és hűvös helyen tárold.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek