RETRO RÁDIÓ

Svéd uborkasaláta télire: ha így rakod el, friss és roppanós marad

Létrehozva2024. 07. 25. 12:30

Igazi különlegesség, ami egész télen megőrzi a nyári uborka ízét! Ha idén szeretnél valami újat kipróbálni, akkor érdemes elkészíteni ezt a finom savanyúságot!

Ha szeretsz télire savanyúságot eltenni, a kovászos és a csemege uborka mellett érdemes kipróbálni a svéd uborkasalátát is. Míg a legtöbb savanyúságban puha az uborka, ebben a salátában roppanós és friss ízű marad, ezért a téli hónapokban különösen jól tud esni. Mutatjuk, hogyan készül!

Pickled,Cucumbers.,Slices,Of,Marinated,Cucumber,Salad,In,Glass,Jar
Friss ízű, finom savanyúság télire! Fotó: Dementieva Iryna /  Shutterstock

Svéd uborkasaláta

Hozzávalók

  • 4 kg uborka
  • 1 kg vöröshagyma
  • 6 dl víz
  • 4 dl 20%-os ecet
  • 9 dkg só
  • 12 gramm mustármag
  • 1 kk nátrium-benzoát

Elkészítés:

  • Alaposan mosd meg az uborkákat, majd karikázd fel őket (fürtös- és kígyó uborkából is készítheted a salátát). A hagymát vágd csíkokra.
  • Tedd fel a vizet forrni, hagyd kihűlni, majd tedd bele a mustármagot, a sót, a nátrium-benzoátot és az ecetet is. Mehetnek bele a felvágott zöldségek is, illetve ízlés szerint megbolondíthatod egy kevés aprított kaporral is az egészet. Jó alaposan keverd el egy nagy fazékban, majd fedd le, és tedd a hűtőbe 24 órára. Pár óránként kevergesd meg.
  • Másnap tedd csírátlanított befőttesüvegekbe. A zöldségeket jól alaposan nyomkodd le, hogy levegőmentes legyen, majd ha kevés a lé, önts rá annyit, hogy ellepje. Jól zárd le, és hűvös helyen tárold.

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.