Létrehozva: 2024.06.15.

Nem hiszed el, mi a sokáig roppanós kovászos uborka titka

Itt az ideje elkészíteni ezt a finom nyári savanyúságot! Ahhoz, hogy ne puhuljon meg, és hosszú ideig roppanós maradjon, érdemes bevetni ezt a trükköt!

A kovászos uborka nemcsak finom, de nagyon egészséges is, ráadásul pofonegyszerű elkészíteni, és ahogy egyre több uborka terem, végre az ára is megfizethető. Egész nyáron érdemes enni ezt a savanyúságot, ami akkor az igazi, ha az uborkák nem puhulnak meg, hanem finom, roppanósak maradnak – akár több hétig is, ha addig el nem fogynak. Ennek a legnagyobb titka nem más, mint az, hogy a kovászos uborka egyenletes melegben, legalább 25 Celsius fokon érjen – és közben nem szabad kitenni a napra! Utóbbit nagyon sokan tudják rosszul, és neki se állnak a kovászosuborka-készítésnek, ha felhős az idő, pedig a napon túl gyorsan erjed, emiatt pedig megpuhul az uborka. Emellett természetesen fontos a hibátlan alapanyag és a tisztaság is, hogy tökéletes, roppanós legyen a végeredmény. Mutatjuk a receptet!

Nem a napon kell érlelni a kovászos uborkát, de melegre szüksége van  Fotó:  Ripost

Hozzávalók:

  • uborka
  • friss kaporlevél
  • kenyérszelet

Elkészítés:

  • Folyó víz alatt, egy vadonatúj mosogatószivacs dörzsis felével jó alaposan sikáld meg az uborkákat, hogy minden szennyeződés lejöjjön róluk. Vágd le a végeket, és két oldalról hasítsd fel őket úgy, hogy éppen egyben maradjanak.
  • Alaposan moss ki egy nagyobb befőttesüveget, tegyél bele egy marékkal a megmosott kaporból, majd helyezd bele az uborkákat, míg meg nem telik. Ezután mehet rá a kapor másik fele, majd készítsd el a felöntőlét.
  • Ahány literes a befőttesüveged, annyi evőkanál sót tegyél a vízbe (pl. 3 liter vízhez 3 evőkanál só), és forrald fel. Hűtsd vissza kéz-melegre, majd öntsd az uborkákra. Tedd a tetejére a kenyérszeletet – a legjobb, ha házi, kovászos kenyeret használsz –, majd tedd meleg helyre az üveget. Három nap múlva elkészül a házi kovászos uborka. Távolítsd el az ázott kenyeret és a nagyobb kaporcsomókat, szűrd le a levet, és tedd zárható dobozban vagy kisebb üvegekben a hűtőbe. Hetekig eláll, és friss, ropogós marad!

 

origo.hu

Ez a csillagászati összegekből épült hatalmas szellemváros lehet a pazarlás szimbóluma

ripost.hu

Kiderült Marco Rossi félelmetes elgondolása: vadállatként készül a válogatott a németek ellen

borsonline.hu

Így csókolja milliárdos üzletember párját Galambos Lajcsi lánya

mandiner.hu

Ausztria és Szlovákia az utolsó pillanatban meggondolta magát – de Magyarország nem maradt egyedül

ripost.hu

Az ég is egymásnak teremtette őket: ez a négy csillagjegy tökéletesen passzol egymáshoz

mandiner.hu

A következő NATO-főtitkár értékes alkut ajánlott Magyarországnak

ripost.hu

Most érkezett: mentőhelikopter szállt le az M5-ösön, roncsok mindenütt

mindmegette.hu

Most szedd a zöld diót, szuperegészséges, likőrnek is tökéletes

ripost.hu

Egykori testőre kitálal Angelina Jolie piszkos húzásairól

ripost.hu

Bangó Margit lánya tiszta vizet öntött a pohárba az édesanyjával kapcsolatban

ripost.hu

A tudósok is kővé dermedtek attól, ami az óceán mélyéről előkerült

ripost.hu

Most jött a hír: balesetet szenvedett a sikeres sportoló, nem tudták megmenteni

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FAZÉK

100 éves lett a magyarok kedvenc sajtja, így készítsd el olcsón te is otthon

FAZÉK

Soha többet ne dobd el a tejes dobozt, hihetetlen, mire használhatod

FAZÉK

Isteni finomság: Így készül a házi bodzaviráglekvár

FAZÉK

Ez hihetetlen, ettől az egyszerű trükktől lesz tökéletesen omlós az oldalas

FAZÉK

A tökéletes nyári zöldborsóleves 3 titka

FAZÉK

Hamis tökfőzelék, jobb, mint az eredeti! Így készítsd el

FAZÉK

Ettől a hozzávalótól lesz fejedelmi lakoma a lecsóból

FAZÉK

Nem kopogtatni kell a dinnyét vásárláskor, mutatjuk, hogy találod meg a legjobbat