RETRO RÁDIÓ

Soha többé nem süllyed le a meggy a piskótában, szuper ez a trükk

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2024. 06. 09. 15:00

A potyogtatós kevert sütik csúcsa, így lesz tökéletes a meggyes piskóta. Mutatjuk a trükköt, amitől a gyümölcs nem süllyed le a tészta aljára.

Ne bosszankodj tovább! Ha szeretnéd, hogy a gyümölcs a piskótád aljára ne süllyedjen le, akkor ezt a trükköt mindenképpen próbáld ki! Forgasd meg a magozott gyümölcsöt lisztben, mielőtt a tészta tetejére potyogtatnád. Ez az aprócska változtatás segít neked! Mutatjuk a meggyes süti receptjét:

Stack,Of,Baked,Square,Pieces,Of,Cherry,Pie,On,A
Fotó: NDanko

Hozzávalók:

  • 40 dkg meggy
  • 4 db tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 10 ek olaj
  • 10 ek tej
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 20 dkg liszt

Így készítsd el:

  1. Gépi habverő segítségével a tojássárgákat a porcukorral habosítsd fel, add hozzá az olajat és a tejet. Ezután fokozatosan add hozzá a sütőporral elkevert lisztet.
  2. Verd kemény habbá a tojásfehérjéket is, és óvatosan forgasd bele a tojásos-lisztes masszába. Vigyázz, hogy a hab ne törjön össze!
  3. Közepes méretű tepsibe tegyél sütőpapírt, és a tésztát simítsd bele, majd a tetejére szórd rá a lisztben meghempergetett magozott meggyszemeket. 
  4. 160 C fokra előmelegített sütőben nagyjából 30 perc alatt süsd meg a sütit. Tűpróbával ellenőrizd, hogy átsült-e megfelelően.
  5. Tálald porcukorral megszórva, de adhatsz hozzá még egy kis házi lekvárt is, vagy friss gyümölcsöt!

Jó étvágyat!

forrás: mindmegette.hu

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.