Ne bosszankodj tovább! Ha szeretnéd, hogy a gyümölcs a piskótád aljára ne süllyedjen le, akkor ezt a trükköt mindenképpen próbáld ki! Forgasd meg a magozott gyümölcsöt lisztben, mielőtt a tészta tetejére potyogtatnád. Ez az aprócska változtatás segít neked! Mutatjuk a meggyes süti receptjét:
Hozzávalók:
40 dkg meggy
4 db tojás
15 dkg porcukor
10 ek olaj
10 ek tej
1/2 csomag sütőpor
20 dkg liszt
Így készítsd el:
Gépi habverő segítségével a tojássárgákat a porcukorral habosítsd fel, add hozzá az olajat és a tejet. Ezután fokozatosan add hozzá a sütőporral elkevert lisztet.
Verd kemény habbá a tojásfehérjéket is, és óvatosan forgasd bele a tojásos-lisztes masszába. Vigyázz, hogy a hab ne törjön össze!
Közepes méretű tepsibe tegyél sütőpapírt, és a tésztát simítsd bele, majd a tetejére szórd rá a lisztben meghempergetett magozott meggyszemeket.
160 C fokra előmelegített sütőben nagyjából 30 perc alatt süsd meg a sütit. Tűpróbával ellenőrizd, hogy átsült-e megfelelően.
Tálald porcukorral megszórva, de adhatsz hozzá még egy kis házi lekvárt is, vagy friss gyümölcsöt!