tóth gabi
Nincs párja a finom, házi eperlekvárnak, érdemes télire eltenni belőle! Sokan tapasztalják, hogy ahogy telnek a hónapok, a lekvár színe megváltozik, elveszti a piros színét. Szerencsére ennek nem feltétlen kell így lennie, mutatjuk a trükköt!
A legtöbben eperlekvár formájában teszik el a friss, érett epret. A legjobb, ha van saját termésed, de hozzá lehet jutni olcsó eperhez a piacokon, termelőknél, vagy pedig szedd magad akciók keretén belül. Az epret érdemes minél gyorsabban feldolgozni, hiszen könnyen romlik, ezért már a szedés napján érdemes elkészíteni az eperlekvárt. De mi a titka, hogy megőrizze a szép színét? Ez nem más, mint egy kevés citromsav; ez segít, hogy éppen olyan piros maradjon a lekvár, mint amikor a fazékból az üvegekbe merted, és ezt a szép színt még télen is őrizni fogja. Mutatjuk a receptet!