tóth gabi
Máris lehet korai cseresznyét kapni, érdemes gondolni a télre, és legalább néhány üveggel eltenni belőle. Ha így készíted el, roppanós marad az üvegben a cseresznye!
Ha van korai termésű cseresznyefád, vagy tudsz szedd magad akcióban szedni, akkor érdemes nagyobb mennyiséget eltenni télire. Pár üveggel még akkor is érdemes befőzni, ha piacon veszed a cseresznyét. Problémát szokott okozni a befőtt készítésénél, hogy megpuhul a cseresznye, de szerencsére ez a hiba kiküszöbölhető némi odafigyeléssel. Első körben a tisztaságra kell nagyon figyelni: a befőttbe csak ép cseresznyét tegyél, alaposan mosd meg a szemeket, és legyen patikatiszta az üveg és a fedők is, hogy ne romoljon meg a kompót. Az is számít, hogy mennyi ideig hőkezeled a cseresznyét; ha azt akarod, hogy roppanós maradjon, akkor minél rövidebb ideig kapjon hőt. Mutatjuk a receptet!
Roppanós cseresznyebefőtt
Hozzávalók:
Elkészítés: