RETRO RÁDIÓ

Tényleg meg kell pucolni a spárgát? Most kiderül

Létrehozva2024. 05. 15. 15:30

Szerencsére egyre többen fogyasztják rendszeresen ezt az egészséges zöldséget, de sokak számára még mindig vannak kérdőjelek vele kapcsolatban. Az egyik ilyen a hámozás; de egy magyar séf most eloszlatta a kételyeket...

Míg régen luxuscikknek számított, ma már egyre többen iktatják be az étrendjükbe a spárgát. Ez a finom tavaszi zöldség nálunk is megterem, és míg korábban a hazai termés főleg külföldi piacokra került, ma már a felét magyar fogyasztók vásárolják. A spárga különlegesen finom, és az egészségre is kedvező hatásai vannak, hiszen rostokban gazdag, tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, és mivel kevés kalória található benne, a diétás étrendbe is beilleszthető. Többféle spárga létezik, legnagyobb mennyiségben fehéret és zöldet találhatunk a boltokban; de mindkettőt meg kell vajon pucolni? Egy magyar séf árulta el a titkot.

Raw,Fresh,Bunch,Of,Green,And,White,Asparagus,In,Grey
Kell vagy sem hámozni? Fotó: Eurybia /  Shutterstock


Csak a fehéret kell meghámozni

A fehér spárgát általában mártásokhoz, salátákban szokták felhasználni, és ennek keményebb, fás a szára, így mindenképpen meg kell hámozni felhasználás előtt – annál is inkább, mert keserű lesz, ha a héjával együtt készíted el. Ezzel szemben a zöld teljes egészében felhasználható, és ebben több vitamin is van, mint a fehérben. Grillezéshez, pároláshoz általában ezt szokták használni. A magyar séf videóját itt tudod megnézni. 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.