tóth gabi
Szerencsére egyre többen fogyasztják rendszeresen ezt az egészséges zöldséget, de sokak számára még mindig vannak kérdőjelek vele kapcsolatban. Az egyik ilyen a hámozás; de egy magyar séf most eloszlatta a kételyeket...
Míg régen luxuscikknek számított, ma már egyre többen iktatják be az étrendjükbe a spárgát. Ez a finom tavaszi zöldség nálunk is megterem, és míg korábban a hazai termés főleg külföldi piacokra került, ma már a felét magyar fogyasztók vásárolják. A spárga különlegesen finom, és az egészségre is kedvező hatásai vannak, hiszen rostokban gazdag, tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, és mivel kevés kalória található benne, a diétás étrendbe is beilleszthető. Többféle spárga létezik, legnagyobb mennyiségben fehéret és zöldet találhatunk a boltokban; de mindkettőt meg kell vajon pucolni? Egy magyar séf árulta el a titkot.
Csak a fehéret kell meghámozni
A fehér spárgát általában mártásokhoz, salátákban szokták felhasználni, és ennek keményebb, fás a szára, így mindenképpen meg kell hámozni felhasználás előtt – annál is inkább, mert keserű lesz, ha a héjával együtt készíted el. Ezzel szemben a zöld teljes egészében felhasználható, és ebben több vitamin is van, mint a fehérben. Grillezéshez, pároláshoz általában ezt szokták használni. A magyar séf videóját itt tudod megnézni.