
Roppanós koviubi 3 nap alatt, mutatjuk a tökéletes receptet
Végre itt a jó idő, ideje kovászos uborkát készíteni! Bár még csak tavasz van, kóstolónak máris érdemes egy-két üveggel készíteni, hiszen nemcsak finom, egészséges is. Mutatjuk, hogyan lesz tökéletes!
Még egyelőre nem terem a kertekben az uborka, de a piacon máris lehet kapni friss kovászolni valót. Az idő is kellemesen meleg, így itt az ideje az első adagot elkészíteni! A kovászos uborka íze semmivel nem összehasonlítható, sokkal finomabb, mint a boltban kapható savanyúságok, ráadásul egyszerű elkészíteni, és három nap alatt kész is lehet! Ahhoz, hogy tökéletes, legyen, nem árt néhány dologra odafigyelni, például a tisztaságra, és arra, hogy hol érleled az uborkát. Mutatjuk a tuti receptet!

Hozzávalók:
- uborka
- só
- friss kapor
- kenyérszelet
Elkészítés:
- Alaposan tisztítsd meg az uborkákat; a legtutibb, ha folyó víz alatt, egy tiszta szivacs dörzsis felével lesikálod róluk a szennyeződéseket. Vágd le a végeiket, majd két oldalról hasítsd fel őket úgy, hogy éppen csak egyben maradjanak.
- Egy nagyobb, tiszta befőttesüvegbe tegyél egy marékkal a tisztára mosott kaporból, majd helyezd az uborkákat az üvegbe, míg meg nem telik. Ezután tedd rá a kapor másik felét.
- Szórj az uborkákra annyi sót, ahány literes a befőttesüveged, majd öntsd fel meleg vízzel. Ezután egy kenyérszelettel zárd le az egészet, majd tedd meleg, legalább 25 fokos helyre az üveget. Fontos, hogy ne a tűző napon legyen, hiszen így túl nagy hőt kap az uborka, és roppanós helyett puha lesz. Három nap múlva pedig már fogyasztható is a friss kovászos uborka!






