RETRO RÁDIÓ

Roppanós koviubi 3 nap alatt, mutatjuk a tökéletes receptet

Létrehozva2024. 05. 02. 12:00

Végre itt a jó idő, ideje kovászos uborkát készíteni! Bár még csak tavasz van, kóstolónak máris érdemes egy-két üveggel készíteni, hiszen nemcsak finom, egészséges is. Mutatjuk, hogyan lesz tökéletes!

Még egyelőre nem terem a kertekben az uborka, de a piacon máris lehet kapni friss kovászolni valót. Az idő is kellemesen meleg, így itt az ideje az első adagot elkészíteni! A kovászos uborka íze semmivel nem összehasonlítható, sokkal finomabb, mint a boltban kapható savanyúságok, ráadásul egyszerű elkészíteni, és három nap alatt kész is lehet! Ahhoz, hogy tökéletes, legyen, nem árt néhány dologra odafigyelni, például a tisztaságra, és arra, hogy hol érleled az uborkát. Mutatjuk a tuti receptet!

Homemade,Jars,Of,Pickled,Cucumbers,With,Garlic,On,A,Rustic
Máris készíthetsz friss, roppanós kovászos uborkát! Fotó: UncleFedor

Hozzávalók:

  • uborka
  • friss kapor
  • kenyérszelet

Elkészítés:

  • Alaposan tisztítsd meg az uborkákat; a legtutibb, ha folyó víz alatt, egy tiszta szivacs dörzsis felével lesikálod róluk a szennyeződéseket. Vágd le a végeiket, majd két oldalról hasítsd fel őket úgy, hogy éppen csak egyben maradjanak.
  • Egy nagyobb, tiszta befőttesüvegbe tegyél egy marékkal a tisztára mosott kaporból, majd helyezd az uborkákat az üvegbe, míg meg nem telik. Ezután tedd rá a kapor másik felét.
  • Szórj az uborkákra annyi sót, ahány literes a befőttesüveged, majd öntsd fel meleg vízzel. Ezután egy kenyérszelettel zárd le az egészet, majd tedd meleg, legalább 25 fokos helyre az üveget. Fontos, hogy ne a tűző napon legyen, hiszen így túl nagy hőt kap az uborka, és roppanós helyett puha lesz. Három nap múlva pedig már fogyasztható is a friss kovászos uborka!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.