RETRO RÁDIÓ

Isteni finomság: Így készül a házi bodzaviráglekvár

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2024. 05. 12. 14:00

Nem nehéz elkészíteni, nagyon különleges és finom az íze. Így készül a bodzaviráglekvár! Ha megszereti a család, hónapokig is élvezhetitek!

Ha imádod a bodzát, akkor idén lekvárt is készíts belőle, nemcsak a szörpje isteni. A lekvár szuper a sütikben, palacsintában, de még a reggeli kenyérre is teheted. Ha jól készíted el, akkor sokáig eláll. Fontos, hogy a bodzát a forgalomtól távoli helyről szedd be. Mutatjuk a dzsem szuper receptjét. Ezt a finomságot az egész család szeretni fogja.  

Elderflower,Jam
Fotó: Heike Rau /  Shutterstock

Hozzávalók:

  • 10-15 db bodzavirág tényér
  • 1 db citrom
  • 15 l víz
  • 30 dkg cukor
  • 3 db nagyobb alma
  • 1 ek citromsav
  • 1 csomag dzsemfix 3:1 arányú

Így készítsd el:

  1. A bodzavirág tányérról csipkedd le a pici virágokat. Ez egy kicsit időigényes. A citromot vágd fel karikákra. Egy tálba tedd őket bele, add hozzá a cukrot és a vizet és hagyd állni éjszakára. 
  2. Másnap az almákat mosd meg, pucold meg és reszeld le. Add hozzá a beáztatott virágokhoz az citromsavval együtt és főzd 10-15 percen keresztül. 
  3. Az egészet botmixerrel pürésítsd, add hozzá a dzsemfixet és főzd tovább 5 percen keresztül.
  4. Majd, öntsd bele a tiszta üvegekbe a lekvárt, és száraz dunsztba hagyd kihűlni. Végül mehet is a kamra polcára.

Jó étvágyat!

 

 

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.