
Isteni finomság: Így készül a házi bodzaviráglekvár
Nem nehéz elkészíteni, nagyon különleges és finom az íze. Így készül a bodzaviráglekvár! Ha megszereti a család, hónapokig is élvezhetitek!
Ha imádod a bodzát, akkor idén lekvárt is készíts belőle, nemcsak a szörpje isteni. A lekvár szuper a sütikben, palacsintában, de még a reggeli kenyérre is teheted. Ha jól készíted el, akkor sokáig eláll. Fontos, hogy a bodzát a forgalomtól távoli helyről szedd be. Mutatjuk a dzsem szuper receptjét. Ezt a finomságot az egész család szeretni fogja.

Hozzávalók:
- 10-15 db bodzavirág tényér
- 1 db citrom
- 15 l víz
- 30 dkg cukor
- 3 db nagyobb alma
- 1 ek citromsav
- 1 csomag dzsemfix 3:1 arányú
Így készítsd el:
- A bodzavirág tányérról csipkedd le a pici virágokat. Ez egy kicsit időigényes. A citromot vágd fel karikákra. Egy tálba tedd őket bele, add hozzá a cukrot és a vizet és hagyd állni éjszakára.
- Másnap az almákat mosd meg, pucold meg és reszeld le. Add hozzá a beáztatott virágokhoz az citromsavval együtt és főzd 10-15 percen keresztül.
- Az egészet botmixerrel pürésítsd, add hozzá a dzsemfixet és főzd tovább 5 percen keresztül.
- Majd, öntsd bele a tiszta üvegekbe a lekvárt, és száraz dunsztba hagyd kihűlni. Végül mehet is a kamra polcára.
Jó étvágyat!







