FAZÉK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.05.12.

Isteni finomság: Így készül a házi bodzaviráglekvár

Nem nehéz elkészíteni, nagyon különleges és finom az íze. Így készül a bodzaviráglekvár! Ha megszereti a család, hónapokig is élvezhetitek!

Ha imádod a bodzát, akkor idén lekvárt is készíts belőle, nemcsak a szörpje isteni. A lekvár szuper a sütikben, palacsintában, de még a reggeli kenyérre is teheted. Ha jól készíted el, akkor sokáig eláll. Fontos, hogy a bodzát a forgalomtól távoli helyről szedd be. Mutatjuk a dzsem szuper receptjét. Ezt a finomságot az egész család szeretni fogja.  

Elderflower,Jam
Fotó: Heike Rau /  Shutterstock

Hozzávalók:

  • 10-15 db bodzavirág tényér
  • 1 db citrom
  • 15 l víz
  • 30 dkg cukor
  • 3 db nagyobb alma
  • 1 ek citromsav
  • 1 csomag dzsemfix 3:1 arányú

Így készítsd el:

  1. A bodzavirág tányérról csipkedd le a pici virágokat. Ez egy kicsit időigényes. A citromot vágd fel karikákra. Egy tálba tedd őket bele, add hozzá a cukrot és a vizet és hagyd állni éjszakára. 
  2. Másnap az almákat mosd meg, pucold meg és reszeld le. Add hozzá a beáztatott virágokhoz az citromsavval együtt és főzd 10-15 percen keresztül. 
  3. Az egészet botmixerrel pürésítsd, add hozzá a dzsemfixet és főzd tovább 5 percen keresztül.
  4. Majd, öntsd bele a tiszta üvegekbe a lekvárt, és száraz dunsztba hagyd kihűlni. Végül mehet is a kamra polcára.

Jó étvágyat!

 

 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek