tóth gabi
Már bimbózik a bodza, ideje felkészülni a szörpszezonra! Ez az isteni és egészséges frissítő egész nyáron jólesik, de télire is tartalékolhatsz belőle. Mutatjuk, mitől lesz isteni az íze!
A befőzőszezon a bodzával kezdődik, ideje megszámolni az üvegeket, előkészíteni a fazekakat, mert nemsokára virágba borulnak a bokrok! A házi bodzaszörp különleges ízével mindenkit levesz a lábáról, ráadásul igencsak egészséges, hiszen tele van C-vitaminnal, a gyógynövényként is nyilvántartott bodzavirág vízhajtó hatással is bír, és segíti az emésztést is.
A kinyílt virágokat érdemes napfényben, dél körül szedni, hiszen ilyenkor a legmagasabb az hatóanyag-tartalmuk, így a szörp is sokkal finomabb ízű lesz; és az sem mindegy, hol szeded a bodzavirágot, hiszen érdemes kerülni az útmenti bokrokat. A házi bodzaszörp elkészítése egyszerű, mutatjuk lépésről-lépésre, hogyan lesz tökéletes!
Hozzávalók:
Elkészítés: