
Csodálatos orgona: illatosan és lilán indul az idei szörpszezon
Nem kell megvárnod a bodzavirágzást, hogy elkészíthesd az idei első házi szörpödet! A tavasz legszebb virágából is isteni, frissítő italt készíthetsz!
Nem véletlenül népszerűek a házi szörpök, hiszen a friss, tavaszi ízeknek nincs párja – ráadásul így egészséges frissítőt készíthetsz. A legnagyobb sztár persze a bodzaszörp, de az élelmesebbek hamarabb is készíthetnek házi üdítőt, hiszen kiváló szörp-alapanyag a pitypang is, no meg a csodaszép orgona. Most nyílnak az orgona virágai, érdemes szedned belőlük, így elkészítheted a saját szörpödet!

Hozzávalók:
- 2 csokor orgonavirág
- 1 bögre cukor
- 1 bögre víz
- 1 marék fagyasztott áfonya
- fél citrom
Elkészítés:
- Napsütésben szedd le a virágokat, amikor a legerősebb az illatuk, hiszen az ízük is így lesz intenzív. Csipkedd le a vastag szárról a virágokat, alaposan mosd meg őket, majd tedd egy tál vízbe, add hozzá a fagyasztott áfonyát és a karikákra vágott citromot. Hagyd állni egy éjszakán át.
- Másnap szűrd le, és készíts cukorszirupot: egy bögre vizet és egy bögre cukrot keverj össze egy lábasban, forrald fel, majd főzd 5-7 percet. Ezután öntsd a szirupot az orgonaszörpbe.
- Citromlével kínáld. Cukorszirup helyett más édesítőt is használhatsz.
Ebben a videóban lépésről-lépésre láthatod, hogyan készül az isteni orgonaszörp:






