Létrehozva: 2023.05.03.

Csodálatos orgona: illatosan és lilán indul az idei szörpszezon

Nem kell megvárnod a bodzavirágzást, hogy elkészíthesd az idei első házi szörpödet! A tavasz legszebb virágából is isteni, frissítő italt készíthetsz!

Nem véletlenül népszerűek a házi szörpök, hiszen a friss, tavaszi ízeknek nincs párja – ráadásul így egészséges frissítőt készíthetsz. A legnagyobb sztár persze a bodzaszörp, de az élelmesebbek hamarabb is készíthetnek házi üdítőt, hiszen kiváló szörp-alapanyag a pitypang is, no meg a csodaszép orgona. Most nyílnak az orgona virágai, érdemes szedned belőlük, így elkészítheted a saját szörpödet!

Preparation,Of,Syrup,From,The,Lilac,Flowers.,Glass,Jar,Of
Nemcsak finom, jól is néz ki az orgonaszörp. Fotó: Maslova Valentina / Shuttertock

Hozzávalók:

  • 2 csokor orgonavirág
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre víz
  • 1 marék fagyasztott áfonya
  • fél citrom

Elkészítés:

  • Napsütésben szedd le a virágokat, amikor a legerősebb az illatuk, hiszen az ízük is így lesz intenzív. Csipkedd le a vastag szárról a virágokat, alaposan mosd meg őket, majd tedd egy tál vízbe, add hozzá a fagyasztott áfonyát és a karikákra vágott citromot. Hagyd állni egy éjszakán át.
  • Másnap szűrd le, és készíts cukorszirupot: egy bögre vizet és egy bögre cukrot keverj össze egy lábasban, forrald fel, majd főzd 5-7 percet. Ezután öntsd a szirupot az orgonaszörpbe.
  • Citromlével kínáld. Cukorszirup helyett más édesítőt is használhatsz.

Ebben a videóban lépésről-lépésre láthatod, hogyan készül az isteni orgonaszörp:

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek