Hamarosan virágzik a bodza, kétségtelenül az egyik legfinomabb üdítőitalt készítheted el belőle. A természet ajándéka, a bodzavirág ennek a mennyei frissítőnek az alapja, ezekben a hetekben könnyen gyűjthetsz belőle. Teának, szörpnek fantasztikus. Nem csak szuper az íze, de immunerősítő és köhögéscsillapító hatása miatt is érdemes fogyasztani. Íme a recept!
Bodzaszörp
Hozzávalók:
25 fej bodzavirág
3 db kezeletlen citrom
1 db kezeletlen narancs
75 dkg cukor
1 tk citromsav
Így készítsd el:
Tedd a bodzavirágokat a narancs és a citromok héját egy nagyobb tálba vagy uborkás üvegbe.
Forralj fel 1,5 liter vizet, és öntsd a citromos bodzára. Fedd le konyharuhával, és hagyd állni egy éjszakára.
Másnap szűrd át a bodzalevelet, és öntsd át egy lábosba. Add hozzá a cukrot, a citromok és a narancs kifacsart levét, illetve a citromsavat.
Lassú tűzön melegítsd fel, hogy a cukor feloldódjon, majd pár percig forrald is a szirupot. Tölcsérrel steril üvegekbe töltsd át a meleg szörpöt és jól zárd le. Hidegen, szódával hígítva fogyaszthatod! Isteni lesz!