
Tedd tepsibe a paradicsomot, zseniális ez a trükk
Most tombol a paradicsomszezon, mindenki igyekszik minél többet eltenni télire. Ha szeretnél kipróbálni valami újat a befőzésnél, ezt a módszert neked találták ki. Nem csupán időt spórolsz vele, de a végeredmény is mennyei!
A befőzőszezon egyik főszereplője a paradicsom, amiből nemcsak finom, házi paradicsomlét készíthetsz, de ketchupot, spagettiszószt, pizzaszószt is eltehetsz télire – és a lecsóról akkor még nem is beszéltünk. Ha tele van a kerted paradicsommal, érdemes is minél többféleképpen befőznöd, így garantáltan nem fogtok ráunni a télen. Ha szeretnél valami igazán különlegeset, akkor készítsd el a tepsiben sült paradicsomot is! Télen szendvicskrém helyett használhatod, de akár pizzára, olaszos tésztás ételekre is kerülhet. Igazán finom, nyári ízeit mindenki imádni fogja!

Tepsiben sült paradicsom recept

Hozzávalók:
- 2 kg paradicsom
- 1 fej fokhagyma
- 1 csok. bazsalikom
- olívaolaj
- só

Elkészítés:
- Mosd meg és darabold fel a paradicsomot, majd terítsd el egy tepsiben. Ízlés szerint sózd, tedd mellé a fokhagymagerezdeket, a friss bazsalikomleveleket, majd csurgass rá olívaolajat.
- A tepsit tedd a sütőbe, és 90 fokon, légkeveréssel 5-6 órán keresztül szárítsd a paradicsomot. Így lassan, kíméletesen távozik a nedvesség, a paradicsom nem fő, inkább összemegy; és így nemcsak a színét, az ízét is jobban megőrzi. A sütő ajtaját hagyd nyitva résnyire, hogy távozhassanak a gőzök!
- A tepsis paradicsomot aztán tedd lábasba, forrald fel, és ha kell, tegyél még hozzá bazsalikomot, hogy intenzívebbek legyenek az ízek. A sűrű paradicsomkrémet tedd sterilizált befőttesüvegekbe, és száraz dunsztban hagyd kihűlni.








