Létrehozva: 2023.08.30.

Tedd tepsibe a paradicsomot, zseniális ez a trükk

Most tombol a paradicsomszezon, mindenki igyekszik minél többet eltenni télire. Ha szeretnél kipróbálni valami újat a befőzésnél, ezt a módszert neked találták ki. Nem csupán időt spórolsz vele, de a végeredmény is mennyei!

A befőzőszezon egyik főszereplője a paradicsom, amiből nemcsak finom, házi paradicsomlét készíthetsz, de ketchupot, spagettiszószt, pizzaszószt is eltehetsz télire – és a lecsóról akkor még nem is beszéltünk. Ha tele van a kerted paradicsommal, érdemes is minél többféleképpen befőznöd, így garantáltan nem fogtok ráunni a télen. Ha szeretnél valami igazán különlegeset, akkor készítsd el a tepsiben sült paradicsomot is! Télen szendvicskrém helyett használhatod, de akár pizzára, olaszos tésztás ételekre is kerülhet. Igazán finom, nyári ízeit mindenki imádni fogja!

Bruschettaként is fogyasztható a tepsis paradicsom! Fotó: Ripost

Tepsiben sült paradicsom recept

Már a látvány is szemet gyönyörködtető! Fotó: Ripost

Hozzávalók:

  • 2 kg paradicsom
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 csok. bazsalikom
  • olívaolaj
Akár két tepsivel is betehetsz a sütőbe  Fotó: Ripost

Elkészítés: 

  • Mosd meg és darabold fel a paradicsomot, majd terítsd el egy tepsiben. Ízlés szerint sózd, tedd mellé a fokhagymagerezdeket, a friss bazsalikomleveleket, majd csurgass rá olívaolajat.
  • A tepsit tedd a sütőbe, és 90 fokon, légkeveréssel 5-6 órán keresztül szárítsd a paradicsomot. Így lassan, kíméletesen távozik a nedvesség, a paradicsom nem fő, inkább összemegy; és így nemcsak a színét, az ízét is jobban megőrzi. A sütő ajtaját hagyd nyitva résnyire, hogy távozhassanak a gőzök!
  • A tepsis paradicsomot aztán tedd lábasba, forrald fel, és ha kell, tegyél még hozzá bazsalikomot, hogy intenzívebbek legyenek az ízek. A sűrű paradicsomkrémet tedd sterilizált befőttesüvegekbe, és száraz dunsztban hagyd kihűlni.


 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek