Megújult a tócsni, cukkinivel a legfinomabb
Izgalmas fűszerezést kapott a tócsni, és nem is akármelyik. A cukkiniből készült egyszerű változata, amiből isteni vacsorát készíthetsz.
Vesd be cukkinit, készítsd el különleges módon. Mediterrán ízvilággal lepheted meg most a családot. Ezt az ételt mindenki imádni fogja. Törökös, görögös ízvilág, ropogós tócsni kerülhet az asztalra vacsoránál. Joghurtos mártással, vagy tzatzikivel tálald, úgy lesz a legfinomabb! Mutatjuk a receptet:

Hozzávalók:
- 70 dkg cukkini
- 2 ek őrölt lenmag
- 0,5 dl forró víz
- 1 csokor friss menta ( apróra vágva )
- 2 csokor friss kapor ( apróra vágva )
- 5 db újhagyma (karikákra vágva)
- 2 tk őrölt kömény
- 1/4 tk őrölt szerecsendió
- 1/2 tk só
- 2 csipet bors
- 45 g liszt
- 10 dkg pankomorzsa
- olaj
Így készítsd el:
- Mosd meg a cukkinit, és reszeld le a nagy lyukú reszelőn.
- A lenmaglisztet keverd össze a meleg vízzel, és hagyd néhány perc alatt besűrűsödni.
- Egy nagyobb edénybe keverd össze a kaprot, a mentát, az újhagymát, a szerecsendiót, a kaprot, a sót, borsot , a lisztet és a morzsát.
- Nyomd ki a cukkini levét, nagyon fontos, hogy kevés folyadék maradjon benne.
- Tedd bele a sűrű lenmagos fűszerkeverékbe, és kézzel jól keverd össze vele.
- Formázd a tócsnikat lepény alakúra, és helyezd egymás mellé őket a sütőpapírral bélelt tálcára.
- Serpenyőben melegített olajban 7-8 perc alatt süsd ki ropogósra. Félidőnél természetesen fordítsd meg, hogy mindkét oldala aranybarna legyen.
- Szedd papírtörlőre egy tálba őket, hagyd, hogy az olaj lecsepegjen.
Jó étvágyat!