Vesd be cukkinit, készítsd el különleges módon. Mediterrán ízvilággal lepheted meg most a családot. Ezt az ételt mindenki imádni fogja. Törökös, görögös ízvilág, ropogós tócsni kerülhet az asztalra vacsoránál. Joghurtos mártással, vagy tzatzikivel tálald, úgy lesz a legfinomabb! Mutatjuk a receptet:
Hozzávalók:
70 dkg cukkini
2 ek őrölt lenmag
0,5 dl forró víz
1 csokor friss menta ( apróra vágva )
2 csokor friss kapor ( apróra vágva )
5 db újhagyma (karikákra vágva)
2 tk őrölt kömény
1/4 tk őrölt szerecsendió
1/2 tk só
2 csipet bors
45 g liszt
10 dkg pankomorzsa
olaj
Így készítsd el:
Mosd meg a cukkinit, és reszeld le a nagy lyukú reszelőn.
A lenmaglisztet keverd össze a meleg vízzel, és hagyd néhány perc alatt besűrűsödni.
Egy nagyobb edénybe keverd össze a kaprot, a mentát, az újhagymát, a szerecsendiót, a kaprot, a sót, borsot , a lisztet és a morzsát.
Nyomd ki a cukkini levét, nagyon fontos, hogy kevés folyadék maradjon benne.
Tedd bele a sűrű lenmagos fűszerkeverékbe, és kézzel jól keverd össze vele.
Formázd a tócsnikat lepény alakúra, és helyezd egymás mellé őket a sütőpapírral bélelt tálcára.
Serpenyőben melegített olajban 7-8 perc alatt süsd ki ropogósra. Félidőnél természetesen fordítsd meg, hogy mindkét oldala aranybarna legyen.
Szedd papírtörlőre egy tálba őket, hagyd, hogy az olaj lecsepegjen.