RETRO RÁDIÓ

Megújult a tócsni, cukkinivel a legfinomabb

Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2023. 08. 21. 10:00

Izgalmas fűszerezést kapott a tócsni, és nem is akármelyik. A cukkiniből készült egyszerű változata, amiből isteni vacsorát készíthetsz.

Vesd be cukkinit, készítsd el különleges módon. Mediterrán ízvilággal lepheted meg most a családot. Ezt az ételt mindenki imádni fogja. Törökös, görögös ízvilág, ropogós tócsni kerülhet az asztalra vacsoránál. Joghurtos mártással, vagy tzatzikivel tálald, úgy lesz a legfinomabb! Mutatjuk a receptet:

Mucver,,Turkish,Traditional,Food.,(turkish,Cuisine),Homemade,Food,With,Zucchini.
Fotó: Esin Deniz / Shutterstock.com

Hozzávalók:

  • 70 dkg cukkini
  • 2 ek őrölt lenmag
  • 0,5 dl forró víz
  • 1 csokor friss menta ( apróra vágva )
  • 2 csokor friss kapor ( apróra vágva )
  • 5 db újhagyma (karikákra vágva)
  • 2 tk őrölt kömény
  • 1/4 tk őrölt szerecsendió
  • 1/2 tk só
  • 2 csipet bors
  • 45 g liszt
  • 10 dkg pankomorzsa
  • olaj

Így készítsd el:

  1. Mosd meg a cukkinit, és reszeld le a nagy lyukú reszelőn.
  2. A lenmaglisztet keverd össze a meleg vízzel, és hagyd néhány perc alatt besűrűsödni. 
  3. Egy nagyobb edénybe keverd össze a kaprot, a mentát, az újhagymát, a szerecsendiót, a kaprot, a sót, borsot , a lisztet és a morzsát.
  4. Nyomd ki a cukkini levét, nagyon fontos, hogy kevés folyadék maradjon benne.
  5. Tedd bele a sűrű lenmagos fűszerkeverékbe, és kézzel jól keverd össze vele.
  6. Formázd a tócsnikat lepény alakúra, és helyezd egymás mellé őket a sütőpapírral bélelt tálcára.
  7. Serpenyőben melegített olajban 7-8 perc alatt süsd ki ropogósra. Félidőnél természetesen fordítsd meg, hogy mindkét oldala aranybarna legyen. 
  8. Szedd papírtörlőre egy tálba őket, hagyd, hogy az olaj lecsepegjen.

Jó étvágyat!

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.