Létrehozva: 2023.08.21.

Megújult a tócsni, cukkinivel a legfinomabb

Izgalmas fűszerezést kapott a tócsni, és nem is akármelyik. A cukkiniből készült egyszerű változata, amiből isteni vacsorát készíthetsz.

Szerző Sors Edina

Vesd be cukkinit, készítsd el különleges módon. Mediterrán ízvilággal lepheted meg most a családot. Ezt az ételt mindenki imádni fogja. Törökös, görögös ízvilág, ropogós tócsni kerülhet az asztalra vacsoránál. Joghurtos mártással, vagy tzatzikivel tálald, úgy lesz a legfinomabb! Mutatjuk a receptet:

Mucver,,Turkish,Traditional,Food.,(turkish,Cuisine),Homemade,Food,With,Zucchini.
Fotó: Esin Deniz / Shutterstock.com

Hozzávalók:

  • 70 dkg cukkini
  • 2 ek őrölt lenmag
  • 0,5 dl forró víz
  • 1 csokor friss menta ( apróra vágva )
  • 2 csokor friss kapor ( apróra vágva )
  • 5 db újhagyma (karikákra vágva)
  • 2 tk őrölt kömény
  • 1/4 tk őrölt szerecsendió
  • 1/2 tk só
  • 2 csipet bors
  • 45 g liszt
  • 10 dkg pankomorzsa
  • olaj

Így készítsd el:

  1. Mosd meg a cukkinit, és reszeld le a nagy lyukú reszelőn.
  2. A lenmaglisztet keverd össze a meleg vízzel, és hagyd néhány perc alatt besűrűsödni. 
  3. Egy nagyobb edénybe keverd össze a kaprot, a mentát, az újhagymát, a szerecsendiót, a kaprot, a sót, borsot , a lisztet és a morzsát.
  4. Nyomd ki a cukkini levét, nagyon fontos, hogy kevés folyadék maradjon benne.
  5. Tedd bele a sűrű lenmagos fűszerkeverékbe, és kézzel jól keverd össze vele.
  6. Formázd a tócsnikat lepény alakúra, és helyezd egymás mellé őket a sütőpapírral bélelt tálcára.
  7. Serpenyőben melegített olajban 7-8 perc alatt süsd ki ropogósra. Félidőnél természetesen fordítsd meg, hogy mindkét oldala aranybarna legyen. 
  8. Szedd papírtörlőre egy tálba őket, hagyd, hogy az olaj lecsepegjen.

Jó étvágyat!

 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek