Karácsony belesodorna minket a háborúba

POLITIK
1 éve

Így lehet télen is friss, roppanós koviubid, mutatjuk a trükköt!

Ha szeretnéd télen is élvezni ezt a nyári savanyúságot, akkor itt az ideje, hogy felvedd a befőzési listádra! Ha így teszed el, még decemberben is olyan lesz, mint a frissen készült...

A kovászos uborka télire nagyszerű ötlet, ám sokan mégse mernek belefogni. Hiszen félő, hogy megromlik, mások pedig azért nem rakják el ezt a nyári savanyúságot, mert a tartósítás során puhává válhat az uborka. Való igaz, nedves dunsztban megfőnek az uborkák, és a végeredmény nem lesz roppanós; ám ezzel a recepttel egyáltalán nem kell főznöd őket. Ha ezzel a módszerrel készíted, akkor decemberben pontosan ugyanolyan uborkát fogsz enni, mint amilyet nyáron. Mutatjuk, hogyan lesz tökéletes a kovászos uborka télire!

Első lépésként készítsd el a kovászos uborkát ugyanúgy, ahogyan nyárra tennéd: van, aki kenyérrel, mások krumplival indítják meg az erjedést, sokan fokhagymával szeretik, de van, aki anélkül készíti. Ha nincs még bevált recepted, itt találhatsz segítséget: ezzel a módszerrel tökéletes és roppanós lesz a kovászos uborka.

Fotó: Pixabay.com

Ha elkészült a friss, ropogós koviubid, öntsd egy külön edénybe a levét, majd vedd ki az uborkákat az üvegből. Minden uborkát alaposan moss meg, hogy se egy apró szennyeződés, se egy pici kenyérdarab ne maradjon rajta; ugyanígy járj el a kaporral, fokhagymával is. Akárcsak a többi befőzésnél, itt is arra kell ügyelned, hogy minden patyolattiszta legyen. Az üvegeket, fedőket csírátlanítsd, és a megtisztított zöldségeket pakold vissza beléjük. Ha ezzel megvagy, tedd félre az üvegeket, és vedd elő a levet.

Fotó: Pixabay.com

Szűrd le a kovászos uborka levét először egy teaszűrőn, majd egy kávéfilteren vagy textilpelenkán, hogy biztosan ne maradjanak benne kenyérdarabok. Ezután a levet tedd fel forrni a tűzhelyre. Pár percig forrald, majd öntsd a forró levet az üvegekbe. Azonnal zárd le az üvegeket, majd állítsd őket fejre 10-15 percre. Utána mehetnek szárazdunsztba, ahol hagyd őket 1-2 nap alatt kihűlni. Így nem főzöd az uborkát, roppanós marad, és nem romlik meg. Ha igazán biztosra akarsz menni, a léhez tehetsz egy csipet nátrium-benzoátot is, de azok a háziasszonyok, akik csinálták már tartósítószer nélkül, azt mondják, hogy így nem romlik meg; és télen is friss, ropogós kovászos uborkát tehetsz az asztalra.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Így fenyegetőznek az ukránok

origo.hu

Erre készül együtt Radics Gigi és Oláh Ibolya

borsonline.hu

Álomszép menyasszony volt: Titokban másodszor is férjhez ment az Operett sztárja

mandiner.hu

Háború a teniszsalakon is: inkább kifütyülték az ukrán sportolót, mert nem fogott kezet fehérorosz ellenfelével sem (VIDEÓ)

ripost.hu

Ne dobd ki a használt teafiltert, nyáron életmentő lehet

vg.hu

Rendkívüli! Megtörte a csendet a Suhajda Szilárdért felküldött serpa: "Mindent megtettünk, nagyon sajnálom"

origo.hu

Megdöbbentő, miket akart egy férfi becsempészni Amerikába

mindmegette.hu

Undorító dolog mászott elő a Nutellából: sokkot kapott a bécsi édesanya

ripost.hu

„Ennek semmi köze nincs a kapcsolatunkhoz” – Ebbe nagyon belenyúlt Király Viktor

ripost.hu

Döbbenetes részletek Suhajda Szilárd kereséséről: a végsőkig küzdött

ripost.hu

Kinyitott a Balaton, kezdődik a szezon: ne lepődj meg, ha ilyen árakat látsz - videó

ripost.hu

Lebuktatták a rajongók Nótár Mary-éket

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FAZÉK

Indul a lecsószezon! Mutatjuk a legfinomabb verziót

FAZÉK

Kiderült hány nap alatt lesz tökéletes a kovászos uborka

FAZÉK

Göngyöld fel a cukkinit! Szuper receptet mutatunk

FAZÉK

Most akkor kell napsütés a kovászos uborkának vagy sem, meglepő a válasz

FAZÉK

Íme az olcsó eperlekvár receptje, amit még a nagyi is megirigyelne

FAZÉK

Eldőlt az örök kérdés: benne hagyhatjuk-e a fakanalat az ételben főzés közben?

FAZÉK

Őrület a Balatonon: itt a sajtos-tejfölös lángos ízű fagyi

FAZÉK

Íme a trükk, amitől igazán ropogós lesz a csirkeszárny