Orbán Viktor: Nem akarjuk hogy más döntsön a magyar fiatalok katonai szerepéről, sorsáról

POLITIK
Létrehozva: 2021.08.03.

Így lehet télen is friss, roppanós koviubid, mutatjuk a trükköt!

Ha szeretnéd télen is élvezni ezt a nyári savanyúságot, akkor itt az ideje, hogy felvedd a befőzési listádra! Ha így teszed el, még decemberben is olyan lesz, mint a frissen készült...

A kovászos uborka télire nagyszerű ötlet, ám sokan mégse mernek belefogni. Hiszen félő, hogy megromlik, mások pedig azért nem rakják el ezt a nyári savanyúságot, mert a tartósítás során puhává válhat az uborka. Való igaz, nedves dunsztban megfőnek az uborkák, és a végeredmény nem lesz roppanós; ám ezzel a recepttel egyáltalán nem kell főznöd őket. Ha ezzel a módszerrel készíted, akkor decemberben pontosan ugyanolyan uborkát fogsz enni, mint amilyet nyáron. Mutatjuk, hogyan lesz tökéletes a kovászos uborka télire!

Első lépésként készítsd el a kovászos uborkát ugyanúgy, ahogyan nyárra tennéd: van, aki kenyérrel, mások krumplival indítják meg az erjedést, sokan fokhagymával szeretik, de van, aki anélkül készíti. Ha nincs még bevált recepted, itt találhatsz segítséget: ezzel a módszerrel tökéletes és roppanós lesz a kovászos uborka.

Fotó: Pixabay.com

Ha elkészült a friss, ropogós koviubid, öntsd egy külön edénybe a levét, majd vedd ki az uborkákat az üvegből. Minden uborkát alaposan moss meg, hogy se egy apró szennyeződés, se egy pici kenyérdarab ne maradjon rajta; ugyanígy járj el a kaporral, fokhagymával is. Akárcsak a többi befőzésnél, itt is arra kell ügyelned, hogy minden patyolattiszta legyen. Az üvegeket, fedőket csírátlanítsd, és a megtisztított zöldségeket pakold vissza beléjük. Ha ezzel megvagy, tedd félre az üvegeket, és vedd elő a levet.

Fotó: Pixabay.com

Szűrd le a kovászos uborka levét először egy teaszűrőn, majd egy kávéfilteren vagy textilpelenkán, hogy biztosan ne maradjanak benne kenyérdarabok. Ezután a levet tedd fel forrni a tűzhelyre. Pár percig forrald, majd öntsd a forró levet az üvegekbe. Azonnal zárd le az üvegeket, majd állítsd őket fejre 10-15 percre. Utána mehetnek szárazdunsztba, ahol hagyd őket 1-2 nap alatt kihűlni. Így nem főzöd az uborkát, roppanós marad, és nem romlik meg. Ha igazán biztosra akarsz menni, a léhez tehetsz egy csipet nátrium-benzoátot is, de azok a háziasszonyok, akik csinálták már tartósítószer nélkül, azt mondják, hogy így nem romlik meg; és télen is friss, ropogós kovászos uborkát tehetsz az asztalra.

origo.hu

Gyerekek között füvező emberek, borzalmas káosz és más botrányok: rengetegen panaszkodnak az Azahriah-koncert miatt

ripost.hu

Szerelem a láthatáron: három csillagjegyre júniusban boldogság vár

borsonline.hu

"Nem épp a legjobb választás" – többen kiakadtak a terhes Kulcsár Edina friss fotóján

hirtv.hu

Bayer show – Szentkirályi Alexandra: az embereknek elegük van abból a káoszból, amit Karácsony teremtett + videó

ripost.hu

Gyászol a Buckingham-palota: mindenki szíve összetört

hirtv.hu

Orbán Viktor: Hajrá, Alexandra! + videó

ripost.hu

Ők azok a szerencsés csillagjegyek - nekik hozza el a szerelmet az idei nyár, a főboszorkány szerint

mindmegette.hu

Dubarry-csirkemell, a krémes, karfiolos főfogás, ami igazán fejedelmi ebéd

ripost.hu

Hoppá: több százezer forint borravalót adott T. Danny egy felszolgálónak - videó

ripost.hu

Megmutatja hatalmát az univerzum, 3 csillagjegy élete most felfordul

ripost.hu

Óráink vannak hátra: a fél országra kiadták a riasztást, brutális, ami közelít

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FAZÉK

Soha többet ne dobd el a tejes dobozt, hihetetlen, mire használhatod

FAZÉK

Isteni finomság: Így készül a házi bodzaviráglekvár

FAZÉK

Ez hihetetlen, ettől az egyszerű trükktől lesz tökéletesen omlós az oldalas

FAZÉK

Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

FAZÉK

Így készül a roppanós cseresznyebefőtt, ez a recept mindent visz

FAZÉK

Eper és bodza, a legyőzhetetlen páros: fantasztikus recepteket mutatunk

FAZÉK

Ilyen finomat még nem ettél: Így készül a citromos spárgás-csirkés penne

FAZÉK

Felejtsd el a vajkrémet, ettől lesz mennyei a keksztekercs