Marics Peti
Egy darabig sajnos most megint nem lesz lehetőségünk arra, hogy csak úgy beüljünk egy kávézóba a kedvenc, tejszínhabos koffeinbombánkra. De semmi vész, otthon sem lehetetlen ezeket elkészíteni! Próbáld ki a legmenőbb kávés italokat, és télen se mondj le a hűsítő jegeskávéról! Hidd el, a meleg lakásban is frissítőek lesznek!
Ha télen sem tudsz lemondani a jeges kávéról, és a meleg lakásban szívesen innál egy olyan jeges frappuccinót, amilyet az ismert amerikai kávézólánc üzleteiben kaphatsz, most itt az alkalom. Az interneten több influencer is megosztotta saját receptjeit, amelyek segítségével a hagyományos, jeges, tejszínhabos kávéitalnak új ízt adnak. Íme, néhány nagyon finom és népszerű változat.
Hozzávalók (2 adaghoz):
Egy marék jégkocka
Két adag presszókávé
Egy csésze tej
Egy evőkanál csokiszirup
2 evőkanál cukor vagy eritrit
Tejszínhab
Így készítsd el:
Hozzávalók 2 adaghoz:
Jégkockák
5-10 teáskanál epres turmixpor vagy eperszörp
100 ml tejszín és ugyanennyi tej keveréke
Tejszínhab
Így készítsd el:
Hozzávalók:
250 ml sovány tej
Egy vagy két adag presszókávé, esetleg negyed vízben feloldott egy teáskanál instant kávé ízlés szerint
Jég
Így készítsd el:
Hozzávalók:
Tej (elhagyható)
Jég
Cukor (elhagyható)
Presszókávé
Így készítsd el:
Hozzávalók:
1 csésze tej
két teáskanál kakaópor
Egy teáskanál cukor
Két csésze jég
Tejszínhab
Így készítsd el: