Létrehozva: 2020.05.08.

Ezért lesz pokoli az újramelegített kávé; inkább így igyad

A rendszeres kávéfogyasztók nagyon is jól tudják, hogy nem csupán rosszabb az íze, de sokkal keserűbb is. A tudománynak erre is van magyarázata, ahogyan arra is, mit lehet felmelegítés helyett tenni...

Ha rendszeresen fogyasztasz otthon kávét, biztosan jártál már úgy, hogy megmaradt reggelről néhány adag, de az is előfordulhat, hogy munka közben kihűlt a reggel előkészített feketéd. Ilyenkor logikus, hogy az ember beteszi egy körre a mikróba – és ekkor jön a meglepetés. A kávé ugyanis sokkal keserűbb lesz, mint főzés után volt…

Fotó: Profimedia

Ráadásul teljesen mindegy, hogyan melegíted újra, mikróban, tűzhelyen egyaránt rettentő keserű lesz még a legminőségibb, legfinomabb kávé is. A kávébabok DNS-ébe ugyanis bele van kódolva, hogy a pörkölés, majd a melegítés hatására olyan savakat és egyéb összetevőket bocsássanak ki, amiktől egyre intenzívebb lesz a keserű íz. A frissen szüretelt kávészemek még tartalmaznak édes ízeket is – aztán a pörköléssel ez változik, a főzéstől pedig még keserűbb lesz a kávé, mondta a Huffington Post magazinnak Emily Rosenberg, egy kávéforgalmazó cég szakértője. Így logikus, hogy minél többször melegítesz fel egy kávét, annál keserűbb lesz az íze.

Fotó: pixabay.com

A kávé újramelegítése a szakértő szerint pontosan ugyanaz, mint egy már készre sült tortát visszadugni a sütőbe: kiszáradna és teljesen tönkremenne, és persze az ízét is elvesztené. De akkor mostantól igyuk hidegen a kihűlt kávét? Természetesen erre nincs szükség; csak néhány dologra érdemes jobban odafigyelni.

Fotó: Pixabay.com

Érdemes első körben olyan kávéfőzőt beszerezni, ami melegen is tartja a feketét, vagy főzés után termoszban tárolni a folyadékot. Ha pedig muszáj mikróban megmelegíteni, vedd vissza a teljesítményt nyolcvan százalékra; tűzhelyen pedig lassú tűzön melegítsd fel. De a legegyszerűbb az, ha mindig annyi kávét főzöl, amennyit meg is fogsz inni. Így hosszabb és tartalmasabb szünetet tudsz tartani munka közben, és mindig friss, finom kávét ihatsz.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Bugyiban is fotózták A sógun gyönyörű színésznőjét - itt vannak a legjobb privát képei

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

borsonline.hu

Lesújtó hírt kaptunk: elhunyt a válogatott labdarúgó

hirtv.hu

Kósa Lajos Magyar Péterről: a legvadabb összeveszés alatt sem csinál ilyet az ember + videó

metropol.hu

Hatalmas lyukat találtak a Földön, a mérete még a kutatókat is meglepte

magyarnemzet.hu

Szoboszlai Dominiknek megüzenték, mire számíthat Klopp távozása után

origo.hu

Megfejthették a fáraó átkát: kiderült, mi ölte meg a sírt felnyitó kutatókat

mindmegette.hu

Mit főzzek hétvégén? 14 recepttel segítünk, hogy finom étel kerüljön a családi asztalra

ripost.hu

Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Nagy baj történt a Pilisben, ezekben a percekben mentenek

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FAZÉK

Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

FAZÉK

Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

FAZÉK

Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

FAZÉK

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

FAZÉK

Robban a karalábészezon: Mutatjuk a legfinomabb receptet

FAZÉK

Ezt az egyszerű lépést soha ne felejtsd el, hogy isteni ropogós legyen a rántott hús

FAZÉK

Vödörben készül a legújabb grillcsirke, ilyet még nem láttál

FAZÉK

Már virágzik a bodza! Készíts isteni szörpöt télire, mutatjuk a tökéletes receptet