RETRO RÁDIÓ

6 bombatipp, és csodálatos lesz a sárgabarack lekvár!

6 bombatipp, és csodálatos lesz a sárgabarack lekvár!
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2015. 07. 09. 21:30

Lekvárt fõzni nem nagy kunszt, de ha már belevágsz, egyetlen fõzéssel több variációt is készíthetsz. A sárgabarack igazán jó alap a kísérletezéshez, sokféleképpen bolondíthatod. Mutatjuk a lekvár különlegességeket!

Levendulás sárgabarack lekvár

Készítsd el a lekvárt a szokásos módon és add hozzá a morzsolt levendulát. 1 kg gyümölcshöz kb. 1 evőkanállal számolj. Levendulával a sárgabarack a legsikeresebb páros!

Pálinkás sárgabarack lekvár

Elkészíteni nagyon egyszerű, hiszen a kész lekvár alapodhoz csak a pálinkát kell a végén hozzáadni. Kilónként 1 dl pálinkával számolj. A felnőtteknél garantált sikered lesz! Pálinka helyett akár más alkohollal, például vodkával is kipróbálhatod.

Csokoládés sárgabarack lekvár

1 kg megfőzött lekvárhoz 5 dkg jó minőségű olvasztott étcsokoládét keverj. Mennyei ízek, nem csak a gyerekek kedvence lesz!

Mentás-citromos sárgabarack lekvár

Ha friss, hűs ízekre vágysz, ezt kompozíciót ki ne hagyd!

2 dl vízből, 20 dkg cukorból és egy marék menta levélből készíts szirupot. Ezt a mentás cukros szirupot 2 kg gyümölccsel és 3 citrom levével főzd össze, a végén mehet hozzá a 2 csomag dzsemfix. Pár percig főzd, majd mehet is a dunsztba a szuper különleges lekvárod.

Mandulás sárgabarack lekvár

Hozzávalók:

2 kg sárgabarack 2,5 dl vörösbor, 60 dkg cukor 10 dkg mandula, 1 csomag dzsemfix

A mandulát vágd durvára és szárazon pirítsd meg.  A gyümölcsöt, a bort és a cukrot főzd össze, jó 20 perc után keverd a lekvárhoz a dzsemfixet is. Hagyd egyet rottyanni, majd keverd bele a mandulát és már merheted is a lekvárt üvegekbe. Telitalálatos csemege!

Fűszeres sárgabarack lekvár

Hozzávalók:

2 kg sárgabarack, 50 dkg cukor,1 citrom, 1 evőkanál mézeskalács fűszer, 1 dzsemfix.

Főzd össze a gyümölcsöt, a cukrot és a fűszereket (kb. 30 perc), ekkkor mehet bele a dzsemfix, keverd össze, még pár percet forrald és már kanalazhatod az üvegekbe. Csodálatos íze lesz, kicsik és nagyok imádják!

TIPP:

Készíthetsz még rozmaringos, fahéjas, karamellás, vodkás-vaníliás, gyömbéres sárgabarack lekvárt, a variációk száma csak az ízléseden és kreatívitásodon múlik! De akár teljesen cukormentesen is kipróbálhatod.

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.