tóth gabi
Lekvárt fõzni nem nagy kunszt, de ha már belevágsz, egyetlen fõzéssel több variációt is készíthetsz. A sárgabarack igazán jó alap a kísérletezéshez, sokféleképpen bolondíthatod. Mutatjuk a lekvár különlegességeket!
Készítsd el a lekvárt a szokásos módon és add hozzá a morzsolt levendulát. 1 kg gyümölcshöz kb. 1 evőkanállal számolj. Levendulával a sárgabarack a legsikeresebb páros!
Elkészíteni nagyon egyszerű, hiszen a kész lekvár alapodhoz csak a pálinkát kell a végén hozzáadni. Kilónként 1 dl pálinkával számolj. A felnőtteknél garantált sikered lesz! Pálinka helyett akár más alkohollal, például vodkával is kipróbálhatod.
1 kg megfőzött lekvárhoz 5 dkg jó minőségű olvasztott étcsokoládét keverj. Mennyei ízek, nem csak a gyerekek kedvence lesz!
Ha friss, hűs ízekre vágysz, ezt kompozíciót ki ne hagyd!
2 dl vízből, 20 dkg cukorból és egy marék menta levélből készíts szirupot. Ezt a mentás cukros szirupot 2 kg gyümölccsel és 3 citrom levével főzd össze, a végén mehet hozzá a 2 csomag dzsemfix. Pár percig főzd, majd mehet is a dunsztba a szuper különleges lekvárod.
Hozzávalók:
2 kg sárgabarack 2,5 dl vörösbor, 60 dkg cukor 10 dkg mandula, 1 csomag dzsemfix
A mandulát vágd durvára és szárazon pirítsd meg. A gyümölcsöt, a bort és a cukrot főzd össze, jó 20 perc után keverd a lekvárhoz a dzsemfixet is. Hagyd egyet rottyanni, majd keverd bele a mandulát és már merheted is a lekvárt üvegekbe. Telitalálatos csemege!
Hozzávalók:
2 kg sárgabarack, 50 dkg cukor,1 citrom, 1 evőkanál mézeskalács fűszer, 1 dzsemfix.
Főzd össze a gyümölcsöt, a cukrot és a fűszereket (kb. 30 perc), ekkkor mehet bele a dzsemfix, keverd össze, még pár percet forrald és már kanalazhatod az üvegekbe. Csodálatos íze lesz, kicsik és nagyok imádják!
TIPP:
Készíthetsz még rozmaringos, fahéjas, karamellás, vodkás-vaníliás, gyömbéres sárgabarack lekvárt, a variációk száma csak az ízléseden és kreatívitásodon múlik! De akár teljesen cukormentesen is kipróbálhatod.