MEDICINA

Ezért vágd mindig ketté a bébiparadicsomot

Egy ausztrál anyuka olyan röntgenfelvételt tett közzé a közösségi médiában, amely minden szülőt meggyőz róla: még a legártatlanabb ételek is veszélyesek lehetnek. Megmutatjuk, miért kell mindig felvágni a bébiparadicsomot és a szőlőt.
  • Szerző: Ripost

Angela Henderson ausztrál blogger egy röntgenfelvételt posztolt a közösségi médiában: a képen egy kis, kerek tárgy akadt el egy ötéves gyerek légcsövében. Nem más, mint egy szőlőszem! Szerencsére a kisfiú, bár operáció árán, de túlélte az esetet. Ám sajnos nem egyszer előfordult már, hogy a szőlőszem vagy a bébiparadicsom félrenyelése tragédiához vezetett.

A gyerekek sokszor rohanvást esznek, hiszen várja őket az iskolai óra, vagy épp a játékukhoz sietnek vissza. Nem figyelnek mindig arra, hogy rendesen megrágják az ételt. Épp ezért mindig vágjuk fel nekik a bébiparadicsomot és a szőlőt, mert egy félrenyelésnek súlyos következményei lehetnek.

A statisztikák szerint egyébként a félrenyeléses esetekben legtöbbször a szőlő vagy a bébiparadicsom a főszereplő. Jó volna, ha ezeket a hét éven aluli gyerekek esetében az óvodában, iskolában is felvágnák.

Az ausztrál poszthoz egyébként rengeteg komment érkezett, a legtöbb megerősítette a blogger írását – volt, aki saját rossz tapasztalatról is beszámolt, ami óta szinte paranoiásan ragaszkodik a kicsi, kerek élelmiszerek felvágásához.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?