Létrehozva: 2024.04.14.

Vajon tényleg leszámol a Jerikó rózsa és a mandulagomba a rákkal?

A tudósok régóta kutatják a rosszindulatú daganat ellenszerét. Lehet, hogy a természetben ott van a megoldás?

A gyógynövények csodás hatását már ősidők óta használja az emberiség, nem véletlenül! Szakértők szerint nincs olyan betegség, amelynek gyógyítására vagy megelőzésére ne lenne ellenszer a kertekben, mezőkön, erdőkben.

Jerikó rózsája
Jerikó rózsája

Mandulagomba

A mandulagomba bár Brazíliában őshonos, mégis egy japán földművesnek köszönhetően terjedt el a nagyvilágban, aki megfigyelte, hogy Sao Paolo lakói, akik rendszeresen fogyasztották a mandulagombát, kitűnő egészségi állapotban vannak, és rendkívül alacsony a rákos megbetegedések száma. Ezért küldte Japánba a gombát kutatási célokra. A hagyományos gyógyászatban már régóta használják és napjainkban a modern orvostudomány is kezdi felismerni jótékony hatásait. Elsősorban immunerősítő hatása csodálatra méltó. A benne található anyagok stimulálják a T-sejteket, az olyan fehérvérsejteket, amelyek feladata a fertőzött sejtek elpusztítása és az immunreakciók támogatása. Egy norvég kutatás szerint, a gomba kivonata a Streptococcus pneumoniae baktériummal szemben is hatásos lehet. Japán kutatók fedezték fel azonban, hogy ennél többre is képes, hiszen a rákellenes hatása is van, amely részben az ergoszterol nevű hatóanyagnak köszönhető. Kísérletük során a gomba jelentősen csökkentette az egerek szervezetében lévő daganat növekedését, anélkül, hogy bármi egyéb mellékhatás jelentkezett volna. Egy újabb kísérlet megerősítette ezt a hatását. Ezúttal közvetlenül a daganatba juttatták a gombából kivont hatóanyagokat, amely jelentősen zsugorodni kezdett. A tudósok úgy vélik, hogy ebben szerepe lehet a gombában található béta-glükánnak is, amely gátolhatja a rák tovább terjedését. Azt is felismerték, hogy képes az újabb tumorsejtek képződését is megakadályozni. Mindemellett a klinikai kutatásokban részt vevő rákbetegek jobban viselték a kemoterápiát és sugárkezelést, javult immunrendszerük ellenálló-képessége. Olyan betegségek esetén is segíthet, mint a fekélyes vastagbélgyulladás, vagy a Crohn betegség, de még a cukorbetegség elleni küzdelemben is hatásos lehet.

Jerikó rózsája

Ez a különleges növény a Chihuahuan sivatagban őshonos, amely Mexikó és az USA határán található. Az ókorban a feltámadást, az örök életet jelképezte. Ennek oka, hogy a növény az esős időszak után száraz gumóvá gömbölyödik, pontosan úgy néz ki, mintha elpusztult volna. Hónapokkal vagy akár évekkel később is képes újjászületni, amint víz éri. A növény erős rákellenes anyagokat tartalmaz. Olyan vegyületeket, amelyek blokkolhatják azokat a kémiai reakciókat, amelyek a rák kialakulásában és terjedésében részt vesznek. Tanulmányok azt is kimutatták, hogy ennek a növénynek a metanolos és vizes kivonata antioxidáns, gombaellenes és antimikrobiális hatással rendelkezik, emellett növeli a szervezet fertőzésekkel szembeni ellenállását és még hipoglikémiás tulajdonsága is van, tehát a cukorbetegség gyógyítására is alkalmas lehet, ráadásul májvédő hatása is van. Ez a kis sivatagi növény gyulladáscsökkentő és gyomorvédő hatású és még a szülés folyamatának megkönnyítésére és a menstruációs görcsök megszüntetésére is alkalmas. A származási országain kívül Ázsia és a világ más részein élők is fogyasztják. Az arab országokban Kaff Maryam a neve, Európában pedig Fatima keze, Mária keze vagy Jerikói Rózsa néven ismert. A gyógynövényt kivonat vagy finom por formájában lehet fogyasztani. A kivonatot úgy állítják elő, hogy a szárított növényt vízbe áztatják, ami hatására a kezdetben töpörödött ágak kitágulnak és kiegyenesednek. Ezután az egész növény vízfőzetét lehet elfogyasztani.


 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt van Putyin váratlan bejelentése

origo.hu

Drámai következményekkel járhat a NATO-főtitkár kijelentése

life.hu

Ördög Nóra helyébe lép Szabó Zsófi: ezt a műsort fogja vezetni

hirtv.hu

Bőnyi késelés: megszólalt a rendőrség + videó

ripost.hu

Áll a bál: Kiakadtak a kommentelők a Házasság első látásra fináléján

hirtv.hu

Varga Mihály: a nyugdíjasok továbbra is számíthatnak Magyarország kormányára + videó

origo.hu

Megdöbbentő fotóval sokkolta az embereket Vilmos herceg

travelo.hu

Megtalálták az okot, hogy miért haltak ki a maják! Vajon mi biztonságban vagyunk?

ripost.hu

Sokkal tovább friss marad az eper, ha kipróbálod ezt az egyszerű trükköt

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

150 éves festmény a bizonyíték az időutazásra - Fotó

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

MEDICINA

Így készíti ki a szervezetünket az óraátállítás

MEDICINA

Csodálatos gyógyereje van a pitypangnak, mutatjuk, hogyan készítsd el

MEDICINA

Nagyon élénk álmaid vannak mostanában? A szakértő megválaszolta, hogy miért

MEDICINA

Fantasztikus gyógyereje van a pitypang virágának, mutatjuk, hogyan készítsd el

MEDICINA

4+1 ok, amiért a fokhagyma a legjobb barátod

MEDICINA

Itt az idő, most készíts gyógyító fenyőrügy szirupot

MEDICINA

„Óriási következményei vannak” - figyelmezteti az orvos a zuhany alatt pisilőket

MEDICINA

Kiderült, hogy hány percig szabad zuhanyozni ahhoz, hogy sokáig egészséges maradhass