RETRO RÁDIÓ

Óriási hiba: ezért ne forrald fel soha újra a vizet

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2024. 04. 10. 15:30

Te is vízforralót használsz reggelente? Ne forrald fel kétszer a teához ugyanazt a vizet! Mutatjuk, miért.

Nem is gondolnád, de amikor reggel a teához vagy a kávéhoz melegített víznél többet teszel a forralóba, akkor a maradékot nem szabad újramelegíteni. Bár nagyon egyszerű ismét csak a gombra nyomni, viszont ennek megvan az ára. Kutatások szerint miután egyszer felforraltad már a vizet, megváltozik annak összetétele. Ilyenkor a káros anyagok már elpárolognak belőle, így egészséges elfogyasztani. Viszont ha a maradék vizet újra forralod, kétszer vagy akár többször is, akkor már kémiai vegyületek halmozódnak fel a benne, és ezek károsak lehetnek a szervezetre. 

Pure,Water,Boils,In,An,Electric,Kettle,On,The,Table
Ne forrald fel többször ugyanazt a vizet!  Fotó: White bear studio / Shutterstock

A következő vegyületek miatt káros a többször újrafelforralt víz:

Nitrátok

A nitrogén a leggyakoribb, amit megtalálhatsz a vízben. Ennek fogyasztása hosszútávon rákbetegség kialakulásához vezethet, mint például leukémia vagy limfóma.

Fluor

A fluorról is hallhattad már, hogy káros lehet a szervezetre. Ha a vízben túl sok fluor van, akkor az a vesét is károsíthatja, de az ízületeknek sem tesz jót, sőt még a csontrák kialakulásával is összefüggésbe hozható. Gyermekeknél akadályozhatja az egészséges neurológiai fejlődést is. 

Arzén

Ez a természetben is előfordul, de elsősorban ipari hulladékból származik. Ha vidéken élsz, akkor erre sajnos ott nagyobb az esély. Ha rendszeresen fogyasztasz többször is felforral vizet, akkor nagyobb a lehetősége a szívbetegségnek, meddőségnek, neurológiai megbetegedésnek, vagy még a rák kialakulásának is.

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.