tóth gabi
A tészta főzővize szinte mindig a mosogatóba landol. Hidd el, kár érte! Elsőre igen meglepő az ötlet, de mutatjuk még hogyan használhatod fel!
Igen furcsa lehet számodra ez a konyhai praktika, de ha megfőtt a spagetti, ne öntsd ki a vizét, hanem inkább fagyaszd le! Ha később ugyanis felolvasztod, még más fantasztikus ételhez is felhasználhatod. Mutatjuk a trükköt.
A tésztafőzéshez szükséges és megfelelő mennyiségű víz használata után, mindig leszűrjük a tésztát. Te is folyton elköveted azt a hibát, hogy egyből a mosogatóba engeded a vizet? Ne tedd! Inkább fagyaszd le! A főzés után a tésztából keményítő szabadul fel és kerül bele a vizébe. Ezt érdemes újra felhasználni, mártásokat sűríthetsz be vele. Még a tejszínt is felejtsd el. Egy kanál főzővíz csodát tesz a tésztaszószokkal is, és a pestókkal, sokkal krémesebbek lesznek. Ha házi tésztát, vagy pizzát készítesz, akkor is újrahasznosíthatod a vizet. A sima vizet cseréld le a tészta főzővizére! Remekül gyúrhatod ugyanis a tésztát is vele.
Mielőtt a mosogatóba öntenéd a főtt tészta vizét inkább öntsd bele egy hőálló edénybe és hagyd kihűlni. Ezután adagold bele a jégkocka tartóba és tedd a mélyhűtőbe. Ha nagyon biztosra akarsz menni, akkor tedd jól záródó zacskóba. Amikor pedig szükséged van egy ételt sűríteni csak vedd ki és engedd, hogy kiolvadjon. Még húsleves alaplé helyett is felhasználhatod.