OTTHONKA

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.02.23.

Ne öntsd ki a tészta főzővizét: fantasztikus mire használhatod

A tészta főzővize szinte mindig a mosogatóba landol. Hidd el, kár érte! Elsőre igen meglepő az ötlet, de mutatjuk még hogyan használhatod fel!

Igen furcsa lehet számodra ez a konyhai praktika, de ha megfőtt a spagetti, ne öntsd ki a vizét, hanem inkább fagyaszd le! Ha később ugyanis felolvasztod, még más fantasztikus ételhez is felhasználhatod. Mutatjuk a trükköt.

Home,Cooking,Pasta,In,A,Saucepan,With,Water,And,Cooking
Fotó: Anton Chernov

Pazarlás kiönteni

A tésztafőzéshez szükséges és megfelelő mennyiségű víz használata után, mindig leszűrjük a tésztát. Te is folyton elköveted azt a hibát, hogy egyből a mosogatóba engeded a vizet? Ne tedd! Inkább fagyaszd le! A főzés után a tésztából keményítő szabadul fel és kerül bele a vizébe. Ezt érdemes újra felhasználni, mártásokat sűríthetsz be vele. Még a tejszínt is felejtsd el. Egy kanál főzővíz csodát tesz a tésztaszószokkal is, és a pestókkal, sokkal krémesebbek lesznek. Ha házi tésztát, vagy pizzát készítesz, akkor is újrahasznosíthatod a vizet. A sima vizet cseréld le a tészta főzővizére! Remekül gyúrhatod ugyanis a tésztát is vele. 

Így fagyaszd le a tészta vizét

Mielőtt a mosogatóba öntenéd a főtt tészta vizét inkább öntsd bele egy hőálló edénybe és hagyd kihűlni. Ezután adagold bele a jégkocka tartóba és tedd a mélyhűtőbe. Ha nagyon biztosra akarsz menni, akkor tedd jól záródó zacskóba. Amikor pedig szükséged van egy ételt sűríteni csak vedd ki és engedd, hogy kiolvadjon. Még húsleves alaplé helyett is felhasználhatod.

 

 

 

 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek