MEDICINA

Edd ezt az 5 isteni gyümölcsöt és soha többé nem fenyeget a kopaszodás

A férfiak többsége hajlamos legyinteni a hajhullásra, mondván, hogy a genetika tehet róla. Ám azt kevesen tudják, hogy nagyon sok esetben azon múlik a tömeges hajvesztés, hogy milyen módon táplálkozik az illető...
  • Szerző: Ripost

Sokszor a férfiakat igen fiatal korban éri utol a kopaszodás, van, akinek már 25 évesen megjelennek a foltok a homlokánál, halántékánál. És bár legtöbbször tényleg mindenről a genetika tehet, bizonyos esetekben az a döntő, mit eszik az érintett férfi. Dr. Bashar Bizrah a kopaszodás szakértője, és azt állítja, ettől az alább felsorolt gyümölcstől megáll a hajhullás - abban az esetben, ha nem genetikai okok húzódnak a háttérben.

1. Papaja

A doktor szerint a gyümölcsből rengeteg kollagént nyer ki az ember szervezete, amire például a hajszálak vagy a körömágy építésénél nagy szükség van. Ugyanis a bőr középső rétege, amiből a szőrszálak növekednek, rengeteg kollagént tartalmaz. A papaja pedig tele van olyan vitaminokkal, amik segítik a szervezetet az anyag termelésében.

2. Ananász

A legtöbben tudják már, hogy a szabadgyökök felhalmozódása a szervezetben károsítja a sejteket és betegségekhez vezethet. Azonban azt kevesebben, hogy a hajhagymák állapotát is drasztikusan lerontják, különösen idősebb korban. A testnek antioxidánsokra van szüksége, hogy visszafordítsa a folyamatot – ezeket pedig a legnagyobb számban az ananász tartalmazza. És nem mellesleg tele van fontos vitaminokkal is.

3.  Barack

Az egészséges haj a fejbőrnél kezdődik. A bőrnek szüksége van természetes olajokra, hogy ne száradjon ki; utóbbi ráadásul hajhulláshoz vezethet. A barackban található A- és C-vitaminok segítenek a hidratálásban.

4. Kivi

Antioxidáns és vitamin bőven van a kiviben is, de emellett sok-sok fontos ásványi anyagot is tartalmaz, mint cinket, magnéziumot, foszfort és rezet. Ezek erősítik a hajszálak tövét, serkentik a fejbőr vérkeringését, és lassítják az őszülést is.

5. Alma

Ebben a gyümölcsben rengeteg az A-, B- és C-vitamin, és ezek elengedhetetlenek az egészséges fejbőrhöz. De ezen felül bőven tartalmaz antioxidánsokat is, sőt: egy japán kutatás fényt derített arra is, hogy serkenti a hajszálak növekedését.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?