Létrehozva: 2021.05.06.

Így lesz szuper ropogós a rántott hús, ezt a trükköt ismerned kell

A rántott hús az ételek királya, nincs ember, aki ne szeretné! Ám ahhoz, hogy a panír igazán ropogós legyen, kell némi leleményesség. Mutatjuk a titok nyitját!

A ropogós rántott hús igazi vendégváró; ezzel a fogással nem lehet mellélőni, hiszen alig van ember, aki ne szeretné. Ám sokszor roppanós helyett szikkadt, szivacsos állaga lesz, és még a rutinos szakács sem érti, mit rontott el. Amilyen egyszerűnek tűnik ez az étel, olyan sokféleképpen lehet elrontani: például nem mindegy, milyen minőségű húst veszünk, vannak húsok, amiket nem árt pácolni sütés előtt, de még az se mindegy, hogy mikor kerül ki a hűtőből. De ha mindezekre odafigyelsz, még mindig nem biztos, hogy tökéletes lesz a végeredmény: a ropogós rántott hús titka ugyanis a jó panír. Ez pedig nem feltétlen a lisztet és a zsemlemorzsát jelenti, sőt!

Fotó: pixabay.com

Bizony, az igazán jó panírhoz a legegyenesebb út, ha elfelejted a lisztet és a zsemlemorzsát, és helyette mást használsz. Liszt helyett forgasd a húst kukoricakeményítőbe, majd a végén a zsemlemorzsa helyett használj porrá zúzott corn flakest. Akit megkínálsz vele, meg fog döbbenni, mennyire ropogós, mégis omlós lett a rántott húsod; és szinte biztos, hogy mindenki el akarja kérni a receptet. Mutatjuk, hogyan csináld.

Fotó: Shutterstock

Ropogós rántott hús

Hozzávalók:

  • fél kg csont nélküli szeletelt karaj
  • 10 dkg kukoricakeményítő
  • 15 dkg kukoricapehely
  • 2 db tojás
  • ízlés szerint só, bors, paprika
  • Olaj a sütéshez
  • Elkészítés:

  • Klopfold ki a megtisztított karajszeleteket, majd sózd, fűszerezd ízlés szerint.
  • A kukoricapelyhet törd apróra; ezt a legegyszerűbben úgy teheted meg, ha zacskóba zárod, azon pedig átgörgeted a nyújtófát. Morzsalékos, jó apró legyen.
  • Panírozd úgy, ahogy a sima rántott húst, csak liszt helyett a kukoricakeményítőt, zsemlemorzsa helyett a kukoricapelybe forgad a husit.

  • Egy nagyobb serpenyőben hevíts olajat, és helyezd bele a panírozott húst. Fedő alatt 3 percig süsd nagy lángon, majd fordítsd meg a húsokat. A másik oldalt kis lángon, 2 perc alatt süsd készre.
  •  

     

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Háborús üzenetet küldött Oroszország Amerikának

    origo.hu

    Döbbenet a Lidlben, fegyveres rendőrök rohantak ki a helyszínre

    borsonline.hu

    Harry herceg elsírta magát III. Károly döntése miatt, ez volt az utolsó csepp a pohárban

    hirtv.hu

    Itt vannak a bizonyítékai annak, hogy milyen agresszívek az illegális migránsok + képgaléria

    ripost.hu

    Hoppá! Összejött a Kőgazdag Fiatalok két botrányhős sztárja? Dubajban romantikáznak

    hirtv.hu

    Kuleba bevitte a kegyelemdöfést az elmenekült hadköteles férfiaknak + videó

    origo.hu

    Ördög Nóra hatalmas bejelentést tett - kép

    she.life.hu

    A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

    videa.hu

    Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

    origo.hu

    A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

    FAZÉK

    Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

    FAZÉK

    Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Már virágzik a bodza! Készíts isteni szörpöt télire, mutatjuk a tökéletes receptet

    FAZÉK

    Így készül az igazi knédli, ez nagyanyáink legjobb receptje

    FAZÉK

    Ha még ettél finomat: Töltött bundás kenyér az új kedvenc

    FAZÉK

    Soha többet nem marja szét a szemedet a hagyma, itt a trükk