OTTHONKA

Olajszag nélkül is lehet rántott húst sütni, most figyelj!

Senki nem szereti, ha sütéskor az egész lakásban terjeng az olajszag. Mit tegyél ellene? Mutatjuk a tippeket.

Olajszag van a lakásban? Fogalmad sincs, legközelebb, hogyan úszhatnád meg? Nagymamáinknak rengeteg jó ötlete volt a konyhában, miért ne használnád ezeket a praktikákat? Előzd meg, hogy a sütést követően az olajosszag a lakás egész területét átjárva kellemetlenséget okozzon!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

rántott hús

rántott hús
Fotó: Pixabay.hu

Ötletek

  1. Sütés előtt a hideg olajba helyezz kis almagerezdeket, majd a felforrósodott olajban süsd meg a húst. Így megelőzheted a kellemetlen szagok terjedését.
  2. Amit lehet olajmentesen a sütőben sütni, azt tedd meg! Nem csak a kellemetlen szagoktól szabadulsz meg, de az étel sem szívja magába feleslegesen az olajat, és mindez egy diétánál is hasznos lesz.
  3. A palacsintasütés miatt sem árt, ha megtisztítod a levegőt. Tegyél egy lábast a tűzhelyre, töltsd meg vízzel, majd karikázz bele egy citromot, esetleg dobj hozzá mentalevelet. A forró, citromos víz gőzétől annyi a makacs olajszagnak! Miután a víz felforrt, zárd el a gázt, és hagyd kihűlni a főzetet.
  4. Esti sütés után, a szellőztetést követően, hagyj a konyhában éjszakára szódabikarbónát és kávészemeket egy tálban. A sült szag a konyhából reggelre biztosan távozik.

 

Még több házi praktika a nagyitól:

  1. Szurkáld meg a csirkemájat sütés előtt villával, nem fog fröcskölni sütés közben.
  2. Fasírthoz tegyél egy evőkanál olajat, így nem ragad az edénybe és az olaj is kevésbé fog habosodni.
  3. A sovány húsokat panírozás előtt kend meg olajjal, így sütés közben nem fognak kiszáradni.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?