KÜLFÖLD

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.04.26.

Alekszandr Lukasenka intim kapcsolatba került egy atombombával

Saját elmondása szerint különös vonzalmat érzett a tömegpusztító fegyver iránt.

Az évente megrendezésre kerülő "összbelorusz népgyűlés" idei ülésén Alekszandr Lukasenka fehérorosz elnök arról beszélt, hogy szűk két évtizeddel ezelőtt intim kapcsolatba került egy atombombával - írja a helyi sajtó. Lukasenka elmondása szerint 1996-ban, amikor szovjet nukleáris csapásmérő eszközöket kivonták Fehéroroszországból, nehezen vett búcsút a fegyverektől, azért az egyik nukleáris robbanófejet hosszú percekre szorosan magához ölelte, mindeközben pedig azt érezte, hogy van valami furcsa és megmagyarázhatatlan "vonzalom" kettejük között. 

Alekszandr Lukasenka intim kapcsolatba került egy atombombával

"Ha 1996-ban döntési helyzetben lettem volna, soha nem vontuk volna ki a stratégiai nukleáris fegyvereket Fehéroroszország területéről. Nekünk volt a legerősebb arzenálunk, ha ez ma is meglenne, nem lenne szükségünk más modern fegyverre. (...) Miközben a fegyvereket annak idején elszállították, szorosan magamhoz öleltem az egyek stratégiai nukleáris robbanófejet"

- fogalmazott Lukasenka az összbelarusz népgyűlés szerdai ülésén, amely a kormányzat minden ágának és szintjének tisztségviselőit, valamint a civil társadalom képviselőit tömöríti. Az alkotmány szerint az összbelarusz népgyűlés a lakosság legfőbb képviseleti szervének számít. 

A minden szempontból meghökkentő anekdotát Lukasenka annak kapcsán mesélte el, hogy Oroszország nemrég ismét atomfegyvereket telepített Fehéroroszországba. A Vlagyimir Putyin elnök legszorosabb szövetségesének számító Lukasenka hangsúlyozta, hogy új katonai doktrínát fogadtak el, amelynek értelmében az orosz atomfegyverek telepítése a stratégiai elrettentés eszköze. A belarusz vezető leszögezte, hogy a Szovjetunió 1991-es összeomlása után hiba volt az atomfegyverek eltávolítása Belaruszból, illetve kijelentette, hogy minden körülmények között meg kell őrizni országa függetlenségét.

Beszédében azt is állította Lukasenka, hogy ellenzéki csoportok az ellenőrzésük alá akarják vonni Belarusz nyugati részét, amihez segítséget kértek a NATO-tól. A belarusz biztonsági szolgálat közölte, hogy elhárítottak egy Litvániából indított dróntámadást.

Lukasenka örül, hogy visszatértek az orosz atomfegyverek hazájába.

A fehérorosz elnök elárulta továbbá, hogy harmincévnyi hatalomban töltött idő után fontolóra venné politikai pályafutásának befejezését, amint megbizonyosodik arról, hogy a zökkenőmentes átmenet biztosított.

"Méltó módon szeretném befejezni a politikai pályafutásomat, hogy ne tegyünk tönkre mindent, amit saját kezünkkel építettünk. Visszavonulok, amint ezt valamilyen formában közlik velem: elég. És amint lesz mellettem olyan személy, aki nem árulja el a belarusz érdekeket”

- fogalmazott Lukasenko, aki aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy Belarusz az új tisztségviselői generációra való átállás során kiszolgáltatott lehet a rosszindulatú külföldi befolyásnak. A fiatalabbak hajlamosak túlságosan magabiztosak lenni, és figyelmen kívül hagyják elődeik tapasztalatait – állította a vezető, aki arra biztatta a küldötteket, hogy maradjanak szilárdak, mert „nem lehet laza kézzel tartani a hatalmat”.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Erős széllel jönnek a zivatarok

origo.hu

Atomfegyverről szóló parancsot adott ki Putyin

borsonline.hu

Marco Rossi nagy hírt jelentett be; Szalai Ádám ellen fordult Szoboszlai

hirtv.hu

Jogász és a MÁV is reagált Magyar Péterék vasúti kocsis esetére

ripost.hu

Ronaldo és Messi őrületes csatát vívtak, amíg te aludtál

mandiner.hu

Dárdai kőkemény üzenetet küldött Rossinak

origo.hu

Kiderült az igazság a megcsalásos botrányba keveredett Marics Petiről

mindmegette.hu

Nagy a felháborodás az Aldinál: ezért lázadtak fel a dolgozók

she.life.hu

Amikor beköszönt a jól ismert bakteriális „barát” (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

azenkertem.baon.hu

Mutasd meg a gyönyörű veteményesed, virágos- vagy balkonkerted és nyerj 1 millió forintot!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Macron fenyegető mondataira kemény választ adott Putyin

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Bibliai csapás érte Iránt: élő halak potyogtak az égből – videó

KÜLFÖLD

Teljes rémület: Láncfűrészes férfi rohangált fényes nappal az utcán, még a rendőrséget is üldözőbe vette

KÜLFÖLD

Putyin medvével birkózó testőre lehet az új orosz védelmi miniszter

KÜLFÖLD

Új "világvége-repülőt" épít az Egyesült Államok