kulcsár edina
Amint meglátod ezt a fazekat, máris a szádban érzed az aranyló házi tyúkhúsleves ízét. De vigyázat, a kép csalóka!
Talán nem túlzás, hogy minden háziasszony lehidalt, amikor megjelent előttük a húslevestorta fotója, amit Törökné Bacza Zsani készített. A magyar háziasszony a remekművet Facebook-on, Boros Vali csoportjában osztotta meg; a fotón szereplő húsleves a piros fazékban ínycsiklandozó látványt nyújt, csak azt nem értették sokan, Zsani miért azt írta kisérőszövegnek, hogy a mamája 75. születésnapjára „sütötte”.
Vigyázat, a látszat csal!
Nem csoda, hiszen a húsleves a tűzhelyen készül a fazékban, nem sütni szoktuk! Sütőben készült volna, ahogy a szilvalekvár? Aztán a leleményes háziasszony büszkén megosztotta a titkot: a fazékban magát kellető étel bizony nem is leves, hanem egy torta.
Marcipánborsó és társaik
Bizony, ez a húslevestorta az utolsó részletig alapos gondossággal lett elkészítve. Minden apróság ott van, ahol lennie kell: a borsószemek, a lepattogzott zománc, az aranysárga csirkeláb, a répa, paradicsom. Profi cukrász is megirigyelné ezt a munkát! Ám Zsani lapunknak elárulta, hogy ő nem cukrász, de rengeteget tanult csoportokban, videókból, hogy elkészülhessen a tökéletes húslevestorta. A teteje és a díszek színezett marcipánnal készültek, a trükkös háziasszony hozzáadott némi ételfestékkel színezett jégzselét is, hogy műve tökéletesen hasonlítson egy igazi levesre.
Jöhet a többi extrém torta!
„Az ünnepelt először azt hitte, egy fazék levest kap” – mesélte nevetve. „Aztán azt, hogy a fazékban van a torta. Végül megtapogatta, és akkor jött rá, hogy ez így egyben egy torta.” A családnak is nagyon tetszett, és Zsani is elégedett a végeredménnyel. Hozzátette, hogy bár rendszeresen süt a családnak, barátoknak tortát, ez az első darab, ami élethűen utánoz valamit. Most azt tervezi, hogy a közeljövőben készít egy zöldborsófőzelék-tortát is. Természetesen tükörtojással és sült virslivel.