FAZÉK

Így készül az isteni finom csurgatott nokedli, magyar háziasszony mutatja a trükköt

Magyar ember nem létezhet nokedli nélkül, ám azt kevesen tudják, hogy e műfajon belül is vannak variációk. Egy háziasszony olyan trükköt mutatott, amitől leesik az állad. Nem csak haladóknak ajánlott, sőt...
  • Szerző:

A magyar konyha egyik alapvető körete a nokedli; de amilyen egyszerűnek tűnik az elkészítése, annyira könnyű elrontani is. A titok nyitja a megfelelő állagú tészta – és ha valakinek ez már a kisujjában van, akkor végtelen a lehetőségek tárháza. A nokedlit ugyanis nem csak pörkölt mellé készítheted el, és az sincs kőbe vésve, hogy apróra kell szaggatni a megfelelő célszerszámmal. A Vali hagyományos konyhája Facebook csoportjában egy háziasszony olyan módszert mutatott, amivel nem csupán gusztusos a tálalás, de sokkal gyorsabban is elkészül a galuska. És még szaggató sem kell hozzá.

Fotó: Pixabay.com

Ugyanis a csurgatott nokedli néven is ismert változat lényege, hogy nem kell az apró lyukú szaggatón átpasszírozni a lágy tésztát: mindössze egy vágódeszkára van szükséged. A módszert Nagyné Gál Annamária mutatta be:

Az biztos, hogy így változatosabb nokedlit varázsolhatsz az asztalra, de ehhez szükség van a tökéletes tésztára is. Boros Vali tuti receptjével nem nyúlhatsz mellé:

Hozzávalók:

35 dkg liszt

  • 4 tojás
  • kevés víz

Elkészítés:

  • Az összetevőkből készíts laza szerkezetű tésztát.
  • A nokedlit forrásban lévő vízbe szaggasd, és amint feljön a víz tetejére, kapd ki egy szűrőkanállal.

Készítheted levesbetétként is, vagy akár egyenesen a paprikás krumpliba, pörköltbe is szaggathatod.

Fotó: Nagyné Gál Annamária / Vali hagyományos konyhája

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?