Létrehozva: 2019.03.13.

Boros Vali csúcsreceptje: Villámgyorsan elkészül a ropogós kifli

Házi, hagyományos és egészséges: ez alap a szabolcsi háziasszony konyhájában. Pluszban fantasztikusan ropogós a héja ennek a kiflinek, és ahogy az lenni szokott, Valika most is elárulta, mi a titkos recept...

Amikor először bukkant Boros Valika a tévében, sokakról lefagyott a mosoly. Hisz mi a bánatot keresne főműsoridőben a képernyőn egy szabolcsi háziasszony? A választ az élet szolgáltatta: egyszerűen mindenki imádja szorgalmát! Ráadásul Valika olyanokat főz, hogy csak na! Szerencsére sütni is tud, íme a kiflije:

Puha, omlós, illatos és ropogós a héja – alapvetően mindenki ezt várná el egy jó kiflitől, de sajnos egyre ritkább, hogy boltban vagy pékségben ilyet kapjunk. Nem kell azonban lemondani az élményről, házilag is pofonegyszerűen elkészíthető ez a finomság, ráadásul az otthoni kifli tökéletesen adalékmentes. Boros Vali, a szabolcsi háziasszony a házi kenyeréről lett híres az interneten, de természetesen a tökéletes, ropogós héjú kifli titkát is ismeri. Sőt: meg is osztotta követőivel: íme a recept, amit te is elkészíthetsz otthon, ha igazi, egészséges finomságra vágysz.

Hozzávalók:

  • 75 dkg finomliszt
  • 3 dkg élesztő
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 teáskanál só
  • 2,2 deci víz
  • 2 dl tej
  • Elkészítés:

  • Keverd össze dagasztótálban a hozzávalókat: Valika javaslata, hogy alulra kerüljön a só, rá a liszt, majd erre a többi hozzávaló.
  • Alaposan dagaszd ki, majd meleg helyen hagyd kelni negyven percig.
  • Mérd ki az adagokat, amiből a kiflik készülnek: Valika mérni szokta, darabja kb 100 gramm.
  • Formázz gömböket a tésztadarabokból, és letakarva pihentesd őket húsz percig.
  • Formázd meg a kifliket, majd sütőpapíron hagyd őket további 35 percig kelni.
  • És itt jön a csavar, amitől igazán ropogós lesz a kifli: Valika lefújja őket alaposan vízzel, alufóliát tesz rájuk, és úgy teszi őket a sütőbe.
  • 200 fokon süsd meg őket; az utolsó öt percben vedd le a fóliát.Tipp: Valika szerint a zsömlének, kenyérnek is jót tesz a zárt gőz, ettől lesz finom, ropogós a héja.
  • Tipp: Valika szerint a zsömlének, kenyérnek is jót tesz a zárt gőz, ettől lesz finom, ropogós a héja.

     

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Nem tudott tovább tagadni Magyar Péter, elismerte a szoros kapcsolatot a Molnár Áron "Noár"-féle céggel - videó

    origo.hu

    Elképesztő fotók kerültek elő Szandi múltjából

    borsonline.hu

    Rohant a mentő, embert gázolt a metró Budapesten

    hirtv.hu

    Tüttő Kata szerint Víg Mór pénzt vehetett fel a Lánchíd felújítására szánt összegből + videó

    ripost.hu

    Megint nagyot fog esni az üzemanyag ára, eddig érdemes várni a tankolással

    magyarnemzet.hu

    Váratlan helyen csapott össze az amerikai csúcsfegyver az orosz védelemmel

    origo.hu

    Marics Peti félmilliót bukott egyetlen este

    ripost.hu

    Ez lenne a világ legrövidebb IQ-tesztje? Csupán egyetlen kérdésből áll, mégis sokakon kifog

    ripost.hu

    Sztárok bulizás közben - Galéria

    ripost.hu

    Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

    FAZÉK

    Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

    FAZÉK

    Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Már virágzik a bodza! Készíts isteni szörpöt télire, mutatjuk a tökéletes receptet

    FAZÉK

    Így készül az igazi knédli, ez nagyanyáink legjobb receptje

    FAZÉK

    Ha még ettél finomat: Töltött bundás kenyér az új kedvenc

    FAZÉK

    Soha többet nem marja szét a szemedet a hagyma, itt a trükk