
A karácsonyimádók első ötlete az idei ünnepre, most meg fogsz lepődni
Bár még messze vannak az ünnepek, máris érdemes ötleteket gyűjteni a menühöz és a kézzel készített ajándékokhoz. Ez a szörp isteni finom, gyorsan és könnyen el lehet készíteni, és tökéletes ajándék lehet. Mutatjuk a receptet!
A fahéj, a szegfűszeg és az ánizs illata mindenkinek a karácsonyt juttatja eszébe, így ez a szörp tökéletes választás lehet, ha valami finom italt szeretnél az ünnepi asztalra. Ha pedig szép, formás üvegbe teszed, amit feldíszítesz egy szalaggal, vagy valamilyen természetes hatású textíliával, máris kész a tökéletes ajándék! Ugyan még csak november van, érdemes máris elkészíteni, hiszen akárcsak a többi szörpre, erre is igaz, hogy minél tovább áll, annál finomabb lesz, hiszen összeérnek az ízek. Nemcsak szörpként fogyasztható, kiváló öntet palacsintára, süteményekre is, vagy akár tehetsz pár cseppet a teába is.

Fahéjszörp recept
Hozzávalók:
- 1 liter víz
- 8-10 rúd fahéj
- 0,5 kg cukor
- 1 db csillagánizs
- 1 tk. vaníliakivonat
- 10 db szegfűszeg
- 8 szem szegfűbors
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
- Hámozd le a citrom héját, és a többi hozzávalóval együtt tedd egy lábosba. Forrald fel, majd főzd lassú tűzön egy órán keresztül; várd meg, hogy sötétbarna és kicsit sűrűbb legyen a lé. Ekkor vedd le a tűzről, és hagyd, hogy teljesen kihűljön.
- A kihűlt szörpöt szűrd csinos üvegekbe, és zárd le. Hűtés nélkül is sokáig eláll, de érdemes azért a kamrába tenni. Karácsonyra tökéletesen összeérnek az ízek!






