RETRO RÁDIÓ

Nagyanyáink kedvence: így készül az isteni császármorzsa

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2024. 09. 24. 14:00

Pofonegyszerű elkészíteni a retró császármorzsát. Keresd meg hozzá a kamrában a házi lekvárt imádni fogja az egész család. Mutatjuk a receptet.

Hihetetlen finom, bár kalóriában elég gazdag, de te se hagyd ki a békebeli smarnit, a nagyi szuper retró receptjét. Így készül a császármorzsa, jó sok házi lekvárral, porcukorral a tetején. Kezdheted is, roppant egyszerű!

császármorzsa
Fotó: mindmegette.hu

Hozzávalók:

  • 2,5 dl liszt
  • 2,5 dl búzadara
  • 5 dl tej
  • 10 dkg mazsola (elhagyható)
  • csipet só
  • 2 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj
  • 4 db tojás
  • olaj a sütéshez
  • lekvár, porcukor

Így készítsd el:

  1. Keverd össze a lisztet, a darát, a mazsolát és a tejet, tedd félre az egészet egy kicsit pihenni. 
  2. Majd keverd bele a sót, a cukrot, a citromhéjat, a tojások sárgáját, majd forgasd bele a felvert fehérjéket is. 
  3. Nagyméretű, olajjal kikent palacsintasütőben a tészta mennyiségének felét süsd pirosra, fordítsd meg és tépkedd sütőlapáttal csíkokra. 
  4. Ugyanígy süsd ki a másik felét is. 
  5. Házi lekvárral és porcukorral tálalhatod.

Jó étvágyat!

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.