Ők azok: bemutatjuk Magyar Péter agyhalottnak nevezett EP-képviselőit

INSIDER
FAZÉK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.09.24.

Nagyanyáink kedvence: így készül az isteni császármorzsa

Pofonegyszerű elkészíteni a retró császármorzsát. Keresd meg hozzá a kamrában a házi lekvárt imádni fogja az egész család. Mutatjuk a receptet.

Hihetetlen finom, bár kalóriában elég gazdag, de te se hagyd ki a békebeli smarnit, a nagyi szuper retró receptjét. Így készül a császármorzsa, jó sok házi lekvárral, porcukorral a tetején. Kezdheted is, roppant egyszerű!

császármorzsa
Fotó: mindmegette.hu

Hozzávalók:

  • 2,5 dl liszt
  • 2,5 dl búzadara
  • 5 dl tej
  • 10 dkg mazsola (elhagyható)
  • csipet só
  • 2 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj
  • 4 db tojás
  • olaj a sütéshez
  • lekvár, porcukor

Így készítsd el:

  1. Keverd össze a lisztet, a darát, a mazsolát és a tejet, tedd félre az egészet egy kicsit pihenni. 
  2. Majd keverd bele a sót, a cukrot, a citromhéjat, a tojások sárgáját, majd forgasd bele a felvert fehérjéket is. 
  3. Nagyméretű, olajjal kikent palacsintasütőben a tészta mennyiségének felét süsd pirosra, fordítsd meg és tépkedd sütőlapáttal csíkokra. 
  4. Ugyanígy süsd ki a másik felét is. 
  5. Házi lekvárral és porcukorral tálalhatod.

Jó étvágyat!

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek