Hihetetlen finom, bár kalóriában elég gazdag, de te se hagyd ki a békebeli smarnit, a nagyi szuper retró receptjét. Így készül a császármorzsa, jó sok házi lekvárral, porcukorral a tetején. Kezdheted is, roppant egyszerű!
Hozzávalók:
2,5 dl liszt
2,5 dl búzadara
5 dl tej
10 dkg mazsola (elhagyható)
csipet só
2 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor
reszelt citromhéj
4 db tojás
olaj a sütéshez
lekvár, porcukor
Így készítsd el:
Keverd össze a lisztet, a darát, a mazsolát és a tejet, tedd félre az egészet egy kicsit pihenni.
Majd keverd bele a sót, a cukrot, a citromhéjat, a tojások sárgáját, majd forgasd bele a felvert fehérjéket is.
Nagyméretű, olajjal kikent palacsintasütőben a tészta mennyiségének felét süsd pirosra, fordítsd meg és tépkedd sütőlapáttal csíkokra.