Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
FAZÉK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.07.17.

Retro süti: így készül a legfinomabb lekváros korong

Nagyi csúcs sütije, ez a retro korong ma is mindenki kedvence! Mutatjuk az ízletes, lekváros finomság receptjét!

Szerző Ripost

Gyermekkorod kedvenc retro süteménye emlékeztet a nagyira, és azokra az időkre, amikor felhőtlenül játszhattál, időnként pedig a konyhába betérve, "ellopkodhattad" az asztalról a lekváros korongokat. Ki ne kóstolta volna ezt az isteni habos tetejű sütit, amit minden alkalommal szétszedtél, és a lekvárt is ízlelgetted, mielőtt bekaptad volna az egészet. Ismerős a sztori? Most ennek az igazán finom és könnyű sütinek a receptjét hoztuk el neked. Készítsd el te is a gyerekeknek, családnak vagy a barátoknak!

Fotó: mindmegette.hu

Hozzávalók:

  • 200 g liszt
  • 200 g vaj
  • 16 g vaníliáscukor
  • 2 ek porcukor
  • 2 tojássárgája

tetejére:

  • 2 tojásfehérje
  • 1 kk. citromlé
  • dió (elhagyható)
  • házi baracklekvár a korongok közé

Így készítsd el:

  1. Morzsold össze a lisztet és a vajat. Jól dolgozd össze, majd add hozzá a tészta többi összetevőjét is. Gyúrd készre. Tedd be a hűtőszekrénybe 30 percre pihenni. 
  2. A tojásfehérjéből a cukorral citromlével verj kemény habot és töltsd egy habzsákba. 
  3. A tésztát gyúrd vékonyra 4 cm-es süteményszaggatóval, kis kerek korongokat szaggass belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe tedd őket.
  4. Minden lap tetejére nyomj a tojáshabból, (és egy egy negyed szem diót szúrj a közepébe). Így a hab rajtamarad a tészta tetején sütés közben.
  5. 180 C fokon süsd 10 percig, utána hagyd még bent a sütőben, és nyitott ajtónál várd míg tovább hűlnek. 
  6. Langyos állapotban már kiveheted őket, és a korongok alját kend be lekvárral és nyomd össze a másik darab aljával. Ragaszd össze a kész habos sütiket.

Jó étvágyat!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek