Gyermekkorod kedvenc retro süteménye emlékeztet a nagyira, és azokra az időkre, amikor felhőtlenül játszhattál, időnként pedig a konyhába betérve, "ellopkodhattad" az asztalról a lekváros korongokat. Ki ne kóstolta volna ezt az isteni habos tetejű sütit, amit minden alkalommal szétszedtél, és a lekvárt is ízlelgetted, mielőtt bekaptad volna az egészet. Ismerős a sztori? Most ennek az igazán finom és könnyű sütinek a receptjét hoztuk el neked. Készítsd el te is a gyerekeknek, családnak vagy a barátoknak!
Hozzávalók:
200 g liszt
200 g vaj
16 g vaníliáscukor
2 ek porcukor
2 tojássárgája
tetejére:
2 tojásfehérje
1 kk. citromlé
dió (elhagyható)
házi baracklekvár a korongok közé
Így készítsd el:
Morzsold össze a lisztet és a vajat. Jól dolgozd össze, majd add hozzá a tészta többi összetevőjét is. Gyúrd készre. Tedd be a hűtőszekrénybe 30 percre pihenni.
A tojásfehérjéből a cukorral citromlével verj kemény habot és töltsd egy habzsákba.
A tésztát gyúrd vékonyra 4 cm-es süteményszaggatóval, kis kerek korongokat szaggass belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe tedd őket.
Minden lap tetejére nyomj a tojáshabból, (és egy egy negyed szem diót szúrj a közepébe). Így a hab rajtamarad a tészta tetején sütés közben.
180 C fokon süsd 10 percig, utána hagyd még bent a sütőben, és nyitott ajtónál várd míg tovább hűlnek.
Langyos állapotban már kiveheted őket, és a korongok alját kend be lekvárral és nyomd össze a másik darab aljával. Ragaszd össze a kész habos sütiket.